- Reaction score
- 50
Naučil sem se al/hg z uporabo Reynoldsa in se običajno uporabljal za začetek reakcij okoli 30mins-1hour po dodajanju živosrebrovega klorida, zdaj sem stopil do pločevine in zdaj nekaj novih alternativnih 99,99% aluminijastih žebljev, imel nekaj uspeha z listi, vendar traja večno, da se začne v mrazu, nisem bil prepričan, če je to igralo pomembno vlogo, zato sem samo želel vprašati, kaj vsi menite.
Metanol + aluminij + živosrebrov klorid v prevelikih količinah, trajalo je skoraj 3 ure, da je začel postajati opazno dolgočasen in metanol ni mehurčkoval. Ali naj metanol segrejem vsaj na sobno temperaturo? ali sta samo metanol in živosrebrov klorid dobra izbira, da se stvari začnejo, ali bi pomagalo dodajanje drugega topila?
al/hg brez nitra
Metanol + aluminij + živosrebrov klorid v prevelikih količinah, trajalo je skoraj 3 ure, da je začel postajati opazno dolgočasen in metanol ni mehurčkoval. Ali naj metanol segrejem vsaj na sobno temperaturo? ali sta samo metanol in živosrebrov klorid dobra izbira, da se stvari začnejo, ali bi pomagalo dodajanje drugega topila?
al/hg brez nitra