- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,071
- Deals
- 1
Kako je to videti za vas? Naredil sem nekaj stvari. Amonijev klorid in formaldehid sem nekaj ur segreval z alihnovim kondenzatorjem in vakuumskim nastavkom z obratom 110° na vrhu ter vakuumsko črpalko, nato sem pustil, da se ohladi, in ga filtriral. Nato sem tekočino nekaj ur destiliral pod vakuumom, kondenziral destilat, ga pustil, da se ohladi, in ga filtriral. Nato sem ga še nekajkrat kondenziral in filtriral. Vzel sem filtrate#3-5 in jih 30 minut refluksiral v metanolu, ki sem ga dvakrat destiliral iz vrča tekočine za pranje vetrobranskega stekla, ter ga dvakrat vroče filtriral. V zamrzovalniku sem pustil, da se ohladi, filtriral kristale in jih nato izpiral s tekočino, ki sem jo destiliral iz dna treh vrčev belila s 60 ml acetona, ki sem jih pustil zunaj čez noč in dekantiral. Vzel sem nekaj etil acetata in v njem raztopil 2-b-4-mp, nato dodal kristale iz prejšnje razprave ter 2,63 g NaOH in 100 ml vode. Približno 30 minut sem vse skupaj segreval na 60 °C. Nato sem jo destiliral v vakuumu, dokler ni ostalo zelo malo tekočine. Nato sem dodal nekaj acetona in klorovodikove kisline, dokler moji papirji s ph niso bili videti kot 5 na knjižici. Za dolgo časa sem ga dal v zamrzovalnik. To je le moj grobi spomin na to, kaj se je zgodilo. Ko sem se vrnil, je bilo to na dnu tekočine. Te posebne stvari še nikoli prej nisem videl. Nikoli je nisem vohal. Nikoli je nisem okusil. To se ne bi raztopilo v absolutnem acetonu ali absolutnem izo.
To zagotovo ni nobena od stvari, ki sem jih dal v bučko na začetku. Ne diši po amoniaku in zagotovo ne po 2-b-4-mp hvala bogu, tega vonja ne bom nikoli spravil iz nosu.
Nekaj sem ga zažgal, ni imel izrazitega vonja. Imel je vonj, vendar nič takega, na kar bi lahko pokazal s prstom. Dim me ni pekel v nosu in mi ni povzročal solzenja oči. Ali je videti kot nekaj, kar bi moral shraniti? Kakšen bo naslednji test?
To zagotovo ni nobena od stvari, ki sem jih dal v bučko na začetku. Ne diši po amoniaku in zagotovo ne po 2-b-4-mp hvala bogu, tega vonja ne bom nikoli spravil iz nosu.
Nekaj sem ga zažgal, ni imel izrazitega vonja. Imel je vonj, vendar nič takega, na kar bi lahko pokazal s prstom. Dim me ni pekel v nosu in mi ni povzročal solzenja oči. Ali je videti kot nekaj, kar bi moral shraniti? Kakšen bo naslednji test?