Okej, to je zame koristno. Nitrometan težko dobim, zato ne morem reči, da bi ga zapravil z uporabo za izdelavo metilamina, vendar
sem videl sintezo od gasilcev, ki se mi zdi precej privlačna v smislu brez recepta.
Če sem pošten; po tem, ko sem si to ogledal, bi verjetno lahko dejansko samo naredil cikloheksilamin in celo dobil Zn - in pravzaprav sem pravkar naročil tudi NiCl(II),
o tem....
Verjetno bi na ta način dobili boljše izkoristke - skoraj ves čas sinteze primarnega amina/katilista, če bi uporabil cikloheksilamin.
Drugi so predlagali tudi uporabo amonijevega acetata kot katilista...
Ne vem, v katero smer se bom odločil, odvisno od tega, koliko nitrometana bom imel na koncu. Zdaj imam nekaj nitroetana, tako da se počasi, a zanesljivo približujem - pripravljam svoj naslednji RXN v smislu pridobivanja predhodnikov.
ATM Delam na reduktivni aminizaciji triptamina v triptofan, vendar nimam denarja in potrebujem suhi led.
Pripravljen sem priznati, da sem preložil delo v sintetizatorju n,n-DMT, tako da si lahko privoščim bite za naslednji sintetizator.
Danes teden dni dobim led ... suhi led, ki ni nobena vrsta hitrosti lol čeprav predvidevam, da bom na koncu naredil tudi ustrezen TMA