Question Sinteza efedrona z vodikovim peroksidom

theone

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Pozdravljeni, ali lahko kdo preveri, ali deluje oksidacija efedrina v metkatinon (''efedron'') s H2O2. najlepša hvala.

serialz

Don't buy from me
Resident
Reaction score
35
"Raztopino, sestavljeno iz 0,99 g natrijevega dikromata in 1,33 g koncentrirane žveplove kisline, raztopljenih v 4,46 ml vode, počasi z mešanjem dodamo 1,65 g l-efedrina, raztopljenega v 4,7 ml vode in 0,52 ml koncentrirane žveplove kisline pri sobni temperaturi. Mešanico mešamo pri sobni temperaturi še 4-6 ur, nato pa jo alkaliziramo z raztopino natrijevega hidroksida. Vodno zmes ekstrahiramo z dvema volumnoma kloroforma in nato z dvema volumnoma etra. Organski ekstrakti, ki vsebujejo prosto bazo l-metkatinona, se združijo, obdelajo s presežkom suhega plinskega vodikovega klorida in topila izparevajo. Preostali l-metkatinon hidroklorid premešamo s petroletrom, zberemo in očistimo z raztapljanjem v etanolu in ponovnim strjevanjem z etrom; mp 182-184 °C."
Vir:

Z vodikovim peroksidom se mi zdi zapleteno.

Edina stvar, o kateri sem prebral, je, da je nekdo uporabil "metodo" z mikrovalovno pečico. Vendar na koncu ni dobil ničesar.
Vir:

Zdi se mi, da je lažje uporabiti zakisane soli kroma VI ali še bolje kalijev permanganat.