- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 115
- Deals
- 12
Pozdravljeni, da bi zapolnil nekatere vrzeli v znanju, s katerimi se srečujem, bi rad z vami delil konsecij, ki naj bi vam dal osnovno razumevanje teorije, preden se sami lotimo določene siteze ali druge vrste eksperimentiranja.
Imam knjigo, ki mi je všeč, in seveda njeno uradno knjigo, s preverjenim virom
Preprosto, če počnete nekaj novega ali počnete nekaj, česar ne počnete vsak dan, vtipkajte ctrl f in si oglejte ključne besede (v primeru, da ne veste, kje iskati, in poiščite besedo, ki se ujema s seznamom tem na koncu knjige).
Zapomnite si - verjetno se ne boste nikoli naučili celotne knjige, iz nekega razloga obstajajo knjige, ki jih preberemo tolikokrat, a v njih vedno najdemo nekaj novega...
Priporočam to knjigo:
Nasvet za začetnike v kemiji:
Za začetnike, ki so se začeli ukvarjati z organsko kemijo, je treba pripraviti laboratorijsko "prakso" za preprosto organsko kemijo. Ko je bilo moje znanje mlajše, sem ga prebral skoraj vsakič, ko sem opravil sintezo, danes se ne spomnim, kdaj sem ga nazadnje prebral, ker je kot osnovno znanje.
Imam knjigo, ki mi je všeč, in seveda njeno uradno knjigo, s preverjenim virom
Preprosto, če počnete nekaj novega ali počnete nekaj, česar ne počnete vsak dan, vtipkajte ctrl f in si oglejte ključne besede (v primeru, da ne veste, kje iskati, in poiščite besedo, ki se ujema s seznamom tem na koncu knjige).
Zapomnite si - verjetno se ne boste nikoli naučili celotne knjige, iz nekega razloga obstajajo knjige, ki jih preberemo tolikokrat, a v njih vedno najdemo nekaj novega...
Priporočam to knjigo:
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/resources/organic-chemistry-second-edition-jonathan-clayden-nick-greeves-stuart-warren.4762/
Nasvet za začetnike v kemiji:
Za začetnike, ki so se začeli ukvarjati z organsko kemijo, je treba pripraviti laboratorijsko "prakso" za preprosto organsko kemijo. Ko je bilo moje znanje mlajše, sem ga prebral skoraj vsakič, ko sem opravil sintezo, danes se ne spomnim, kdaj sem ga nazadnje prebral, ker je kot osnovno znanje.
Laboratorijske tehnike organske kemije (Nichols)
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/resources/begginers-book-organic-chemistry-lab-techniques-lisa-nichols.4811/