Btcboss2022 ne bi označil za prevaranta, vsaj ne po namenu. Pravzaprav verjamem, da se iskreno trudi, vendar obstaja težava. Metode, opisane tukaj na forumu, so pravzaprav arbitrarne, recimo, da je stvar naključja, katera stereoizomera kristalizira prva in ta bo v nastali soli v presežku. Enkrat je lahko d-, naslednjič pa l- in ja, 70 proti 30, to je točno to, kar dobiš na ta način. Če nimate polarimetra, da bi sami preverili optično rotacijo (enostavno), potem dobite lepe kristale in ker videoposnetki in prispevki tukaj vedno trdijo, da bo le d-, si mislite: "Super! Kristali! To mora biti d-meth!".
Zato menim, da je napačno imenovati btcboss2022 prevaranta, če vam ne povrne denarja ali zagotovi uporabno gradivo, no, to bi bilo nekaj drugega.
In seveda je očitno dejstvo, da ne boste mogli kupiti d-metha dobre kakovosti, recimo 85 % ali več d-ja, za manj kot 30 €/g in to za kilograme. Ker so napori in stroški proizvodnje zelo visoki in je vse, kar je manj, ekonomsko nesmiselno.
Enako velja za vse droge, ki se sintetizirajo v tajnih laboratorijih. Če ima nekdo v lasti kemično tovarno, potem lahko vse to proizvede za skoraj nič, in to v odlični kakovosti. To je bilo dokazano z Imhausen XTC v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, najboljšimi tabletami MDMA, kar jih je bilo kdaj koli na trgu.
Če koga zanima, da bi naredil video ali slikovno vadnico o tem, kako z zelo preprostimi sredstvi preveriti (približno) optično rotacijo, ki je na voljo vsakomur, mi pošljite PM in mu bom priskrbel, kar mora vedeti, samo nimam ne časa ne živcev za to.
Prav tako mi ni všeč, da je videti, kot da so Kitajci pogosteje prevaranti kot drugi, kar ni res. Ugotovil sem, da so Kitajci precej pošteni poslovneži, z edino pomanjkljivostjo, da ne moreš nikoli dobiti povračila, saj raje umrejo, kot da bi vrnili prejeti denar. Vendar so pripravljeni nadomestiti škodo z blagom, če je to potrebno. Prevarante ali odkrite tatove in roparje je mogoče najti v Nigeriji (seveda), Južni Afriki (ne črnci), vseh arabskih državah (ne-muslimani so vedno v igri) in vrh je Avstralija (vsak zločin misli, da je Ned Kelly prerojen).
Seznam je popolnoma subjektiven, a ker sem ga sestavil jaz, je s tem razglašen za evangelij.