Kako se lahko izognem carinskemu pregledu v EU?

EtaZENeMaster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Pred nekaj leti je bil v Združenem kraljestvu špediter (Skypax), ki je imel ničelni carinski nadzor. Ali še vedno obstaja kaj podobnega?

Potrebujem zdravilo iz Japonske/Indije, ki ni na voljo pri nobenem prodajalcu v EU. In carina v moji državi je zelo stroga.

Never to sleep

Don't buy from me
Resident
Reaction score
160
Ne morete. Če imate sedež v EU - danes je vse, kar prihaja iz držav zunaj EU, podvrženo carinskemu nadzoru.

Loki12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
26
Najbolje bi bilo, da začnete pregovarjati vodjo računa v logističnem podjetju, ki skrbi za tovorne zabojnike na ladjah, če želite, da bi vaše stvari od zunaj prišle v EU. Potrebujete nekoga, ki se ukvarja z logistiko za uvoz/izvoz.
1) Novi računi, ki najemajo kontejner, vedno dobijo naključno carinsko kontrolo za prva 1-2 leta.
2) Obstajajo določene uvozne številke za predmete, za katere je bolj verjetno, da bo vaš paket "pregledan", kot je na primer vse, kar zadeva stroje
3) Najbolje bi bilo, če bi svoj paket spravili skozi carino pri takem podjetju, dobili nasvet, katero številko je treba dati na paket, in svoj paket spravili skozi carino skupaj z njihovimi manjšimi paketi (več podjetij, ki pošiljajo manjši tovor, se skupaj spravi v en kontejner). Seveda za to potrebujete podjetje in ne svojega.
4) Paketi so še vedno lahko naključno preiskani, tudi manjši tovorki uveljavljenih podjetij, vendar je v velikih pristaniščih to približno 1 % in se osredotočajo na mamila.

Saul

Don't buy from me
Resident
Reaction score
134

pravite, da je za medicino, kot obstaja ena možnost, ki je 100-odstotno brez carine in brez uvoznega davka ali katerega koli drugega davka

uporabiti morajo navadno pisemsko pošto, to je vse.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Povsem prepričan sem, da je zdaj za vse, kar prihaja v EU, treba plačati uvozni DDV, kar vključuje tudi darila in vzorce.
Lahko pa vprašate dobavitelja, ali jih lahko pošlje s PostNL, mednarodnim oddelkom nizozemske pošte. Običajno vse čezmorske pošiljke izkrcajo na Nizozemskem in jih od tam razpošiljajo po vsej Evropi. To olajša pošiljanje.
Vendar morate to preveriti za svojo državo, saj vem zagotovo samo za države, ki mejijo na Nizozemsko.

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
684
Deals
65
Mislim, da le s srečo :D :D

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Vem, da imajo nekatere države, ki niso članice EU, enostaven carinski nadzor z EU. Če ste spretni, lahko od tam dobite bazuko.
Vendar je to bolj izjema kot splošno pravilo.

hermano

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
50
Vse meje lahko premagate, če imate na voljo visokokakovostne sklade.

K1tty

Vacation
Resident
Reaction score
24
Razmišljajte zunaj okvirjev.

1. Tablete zmeljite in jih vstavite v pismo, ki je videti kot uradno pismo, v katerem imate celo okence, da vidite naslov
2. Skrijte izdelek v drug izdelek, da ga ne bo mogoče odkriti

Takšne stvari lahko naredite. Prav tako bo dobro, da ne pošiljate ničesar, kar zahteva carinske pristojbine in se lahko pošlje kot darilo

Power

Don't buy from me
Resident
Reaction score
17
Obstaja nekaj, čemur se reče gonilnik LED, to je kot dolga kovinska stvar, ki jo razstavite in vanjo vstavite svoje stvari.

DPD so iz nekega razloga tudi lažje carinjeni na carini, večina kokaina prihaja z DPD.

phant0m

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
Romunija in Bolgarija zdaj nista le članici EU, ampak tudi schengna, stavim, da imata ti državi manj stroge carine.

To je samo ideja, ali ima kdo predstavo, ali je to res?