Kako sintetizirati 4-metilProPioFenon?

hlebsladky2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
3
Pozdravljeni, ljudje! Sem prišel s takšnim vprašanjem, saj so se v zadnjem času pojavile ogromne težave s pridobivanjem 4MP. Ne želim ga naročiti iz Kitajske ali česa podobnega. Vem, da sinteza 4MP ni veliko težja od bromiranja (4mmc). Zato ga želim izdelati sam. Nedavno sem našel Friedel-Craftsovo reakcijo, vendar mi ni veliko pomagala, saj nisem našel natančnih informacij. Ali kdo ve, kako jo narediti? Merci!

Netflix

Don't buy from me
New Member
Reaction score
55
Lahko ga naročite iz evrope tudi kakšen problem vidite

billian1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
14,8 g (0,1 mol) 4'-metilpropiofenona se vnese v 100 ml kloroforma ob prisotnosti majhne količine fino zmletega aluminijevega klorida, nato pa se med hlajenjem z ledeno kopeljo kapljično doda raztopina 15,9 g (0,1 mol; 5 ml) broma v 20 ml kloroforma. Mešanico pustimo reagirati čez noč pri sobni temperaturi. Nato jo filtriramo, iz filtrata izparimo topilo in kristalinični ostanek speremo z dietiletrom. Zberemo 21,5 g kristalov. In če boste morda potrebovali kakršna koli vprašanja Forder ali za naročilo samo PM mee mate we only deal with our customers from EU only

hlebsladky2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
3

Preveliko tveganje. Takšne poštne pošiljke so v moji državi nevarne.

billian1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Nope ni nevarno, ko gre za nas, gospod, samo PM in dal vam bom navodila o tem, kako stvari diskretno delujejo Okey