- Reaction score
- 53
Prvič sem imel 3,5 g in prvič 5,5-6 g, moje potencialne napake so, da moj pH ni bil zelo dober, mislim, da je bil morda prenizek, in moj 4-MMC ni bil zelo bel po filtraciji, mislim, da zato, ker sem pustil aceton in HCl raztopino s 4mmc v zamrzovalniku, ker je bila nekaj ur pozneje raztopina belega mleka bela, vendar z nekaj rdeče/oranžne barve, mislim, da sem naredil napako tudi pri metiliranju, mislim, da sem pustil raztopino več kot 2 uri, ne vem, ali je to napaka, oh in moja raztopina ni bila vroča, naredil sem jo na podstrešju in temperatura je hladna, zato.. Morda reakcija ni dovolj vroča, da bi bil izkoristek največji, lahko raztopino na začetku segrejem, da se reakcija začne?
Ko sem prvič dal 4-MMC/aceton/HCl v zamrzovalnik za 8-10 ur, je bila skala 4-MMC zelo bela, aceton/HCl pa je bil spodnji del, ker nisem mešal pred zamrzovanjem.
Če mi lahko kdo pomaga povečati izkoristek, prosim :'(
Ko sem prvič dal 4-MMC/aceton/HCl v zamrzovalnik za 8-10 ur, je bila skala 4-MMC zelo bela, aceton/HCl pa je bil spodnji del, ker nisem mešal pred zamrzovanjem.
Če mi lahko kdo pomaga povečati izkoristek, prosim :'(