kristalizacija metamfetamina iz efedrina v led se ne more izvesti

evangelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Pozdravljeni, skušam narediti trde lepe črepinje tako, da raztopim metan v etanolu in ko je popolnoma raztopljen, ga je treba segreti na 180°. Vendar to ni bilo uspešno, vedno se je ustavilo pri 80°, kolikor je vrelišče etanola. Ali je mogoče preseči temperaturo vrelišča?
Kakor koli že, pri 80° sem poskusil vanj vstaviti stekleno palčko in jo izvleči ter počakati, ali bo kristaliziral. To se je zgodilo, zato sem pustil, da se ohladi na sobno temperaturo, kjer se je začelo lepo videti, po ohladitvi na sobno temperaturo pa sem ga dal za 7 ur v zamrzovalnik, vendar kristali niso takšni, kot bi morali biti :(

. Kaj sem naredil narobe?
Kakšna je rešitev?
Ali je metoda, ki jo uporabljam, ustrezna?

Hvala za vso pomoč

Attachments

• Xk6qBlPyi3.png
    Xk6qBlPyi3.png
    2.7 MB · Views: 175
  • 9LtizFdSa1.jpg
    9LtizFdSa1.jpg
    367.5 KB · Views: 134
  • lDUTKEVIg6.jpg
    lDUTKEVIg6.jpg
    5 MB · Views: 142
  • BbQcpJCdRU.jpg
    BbQcpJCdRU.jpg
    5.2 MB · Views: 392
  • vd5OlDKiyc.jpg
    vd5OlDKiyc.jpg
    937.4 KB · Views: 151
  • 31TtW9NyUm.jpg
    31TtW9NyUm.jpg
    5.3 MB · Views: 348
  • SavYILJK2c.jpg
    SavYILJK2c.jpg
    996.9 KB · Views: 126
  • Byoubq2d05.jpg
    Byoubq2d05.jpg
    310.8 KB · Views: 131
  • pd7luFOiNb.jpg
    pd7luFOiNb.jpg
    294.4 KB · Views: 132

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Težava pri tem je, da v ponvi ni ostalo dovolj alkohola, da bi prišlo do kristalizacije. V bistvu ste topilo samo izhlapeli. Potrebujete čašo ali bučko iz stekla pyrex Vand morate alkohol segrevati v ločeni posodi. V eni čaši imejte suh metamfetamin, v drugi pa alkohol, prižgani na istem viru toplote. Ko začne alkohol vreti, ga nekaj vlijte v meto in ga zavrtite. Obe napravi postavite nazaj na ogrevalni vir. Dodajte več vrelega alkohola, dokler se metan ne raztopi, odstavite z ognja in ga pustite stati 12 ur. Brez vročine, brez vetra, brez vibracij. Nič. Nato jo za 8 ur postavite v hladilnik in nato v zamrzovalnik. Za velike kristale se mora počasi ohladiti, zato je treba okoli njega zaviti brisačo za posodo, dokler ne gre v hladilnik. Ključno je, da se počasi ohlaja, poleg tega mora imeti dovolj alkohola, da se ne prenasiči in se ne obori. Pomagalo bi nekaj brezvodnega acetona, ki je dnevno topilo za kristalizacijo. Vakuum ne bo pomagal na noben način, ki si ga lahko predstavljam, in nihče še ni naredil tega, kar sem videl.

evangelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Zahvaljujemo se vam ! Ponovno sem ga kristaliziral in počasi ohladil in zdaj je videti veliko bolje, vendar ga nisem imel ločenega.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Temperatura vrelišča etanola je 178 °f / 78 °C. Lahko bi ga dvignili v loncu pod tlakom, vendar verjetno le na 210°f brez prilagoditve računalnika, da bi lahko dosegel višjo temperaturo od 15 psi