Question Nitroetan

Mo0odi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61
V okviru priprave industrijskih nitroetanov se propan obdeluje z dušikovo kislino pri temperaturi 350-450 °C. Kot rezultat te eksotermne reakcije nastanejo štirje industrijsko pomembni nitroalkani: nitroetani, nitroetani, 2-nitropropan in 1-nitropropan.

Ali kdo od vas ve, kako narediti ta poskus?

Wendy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
No, vroča dušikova kislina, propan in visoke temperature zvenijo zabavno, kajne?

To je skoraj nemogoče izvesti. Na forumu Science Madness je bil fant, ki je naredil celotno stvar, vendar je na tej točki namesto tega postal samo en inženir

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
803
Takšno sintezo je nemogoče izvesti v laboratoriju.
Že 20 let opazujem poskuse številnih navdušencev, da bi izvedli nitracijo v plinski fazi, ki se v vseh primerih izkažejo za neuspešne.
Lažje, čeprav veliko dražje, je uporabiti laboratorijske sintezne poti, ki smo jih objavili na forumu.
Ali pa kupiti že pripravljen nitroetan, dokler je še na voljo na trgu po ceni več kot 100 USD na kg.
Kdor potrebuje nitroetan, naj mi napiše DM, delil bom preverjene stike v različnih državah.

mg_gilandoust

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Priprava nitroetana iz etilbromida in natrijevega nitrita
32,5 g etilbromida (0,3 mola) vlijemo v mešano raztopino 600 ml dimetilformamida in 36 g suhega NaNO2 (0,52 mola) v čaši, ki stoji na vodni kopeli, pri čemer raztopino vzdržujemo na sobni temperaturi, saj je reakcija rahlo eksotermna. Raztopino vedno hranite zunaj neposredne sončne svetlobe. Z mešanjem smo nadaljevali šest ur. Nato smo reakcijsko zmes prelili v 2500-mililitrsko čašo ali bučko, ki je vsebovala 1500 ml ledene vode in 100 ml petroletra. Plast petroletra smo izlili in shranili, vodno fazo pa smo še štirikrat ekstrahirali s po 100 ml petroletra, nato smo organske ekstrakte zbrali in jih nato izprali s 4x75 ml vode. Preostalo organsko fazo smo posušili nad magnezijevim sulfatom, filtrirali in petroleter odstranili z destilacijo pod zmanjšanim tlakom na vodni kopeli, katere temperatura se je počasi dvignila na približno 65 °C. Ostanek, ki je sestavljen iz surovega nitroetana, smo destilirali pod običajnim tlakom (najbolje z majhno destilacijsko kolono) in dobili 60 % produkta, ki vre pri 114-116 °C.
Etilenglikol se prav tako uporablja kot topilo, vendar reakcija v tem mediju poteka precej počasi, kar omogoča stranske reakcije, kot so
CH3CH2-NO2 + CH3CH2-ONO -> CH3CH(NO)NO2 + EtOH.
Namesto NaNO2 lahko uporabimo tudi KNO2.

Če se NaNO2 uporablja v DMF, se lahko doda tudi 30 g sečnine kot čistilec nitritov, da se zmanjšajo stranske reakcije, hkrati pa se poveča topnost NaNO2 in s tem znatno pospeši reakcija.

Če se etilbromid nadomesti z etiljodidom, se zahtevani reakcijski čas zmanjša na samo 2,5 h namesto 6 h. V primeru uporabe etiljodida je treba nekoliko spremeniti zgornji postopek. Zbrane ekstrakte peterola je treba sprati z 2 x 75 ml 10 % natrijevega tiosulfata, čemur sledita dva dodatka 75 ml vode, namesto štirih dodatkov 75 ml vode, kot je navedeno zgoraj, da se odstranijo sledovi ostankov I2.

Mo0odi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61
Ali kdo pozna to metodo?

sweettooth

Don't buy from me
New Member
Reaction score
8
ste nori samo kupite p2np ali p2p njegovo jebeno poceni iz kitajske in prenehajte hočeš poskusiti metode pri tako visokih stopnjah in tlaku, ker nikoli ne upravljate takšne stvari, kaj se bo zgodilo s propanom pri 400 stopinjah Celzija, če naredite eno malo napako...... prekleto samo tvegate svoje življenje in vse, ki živijo okoli vas

sweettooth

Don't buy from me
New Member
Reaction score
8
in izdelava nitroetana najlažja metoda je natrijeva metoda ni srebrna draga, vendar boste nee kalijev hidrid ali kaj podobnega še vedno donos in delo je veliko p2p in p2np so zajebano poceni 50 dolarjev kg iz kitajske znotraj evrope usa rusije prekleto preprosto povsod po svetu. kitajci dont give a fuck so na kitajskem za njih je zakonito poslovanje z uporabo poštnih sistemov in podjetij po vsem svetu, tudi ne vedo, kaj hranijo tone p2p in drugih predhodnikov

MisterAnonymous

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
56
Kje lahko kupite P2NP za 50 dolarjev na kilogram?
Če mi poveste, me boste zelo razveselili 😊

Mo0odi

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61
Kdo vam je rekel, da so njegove cene 50 dolarjev?
Če imate prodajalca, nam sporočite svoje podatke

Obstajajo tudi države, ki prepovedujejo vse te reagente

Zato moram poiskati rešitve in najti načine za proizvodnjo

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
803
Veliko ljudi je zanimalo vprašanje proizvodnje nitroetana, vendar doslej še nikomur ni uspelo vzpostaviti proizvodnje na preprost način ali z nizkimi stroški.

Tudi mi nadaljujemo z delom v tej smeri, saj je to res zahteva naših uporabnikov. Nitroetan mnogi zelo potrebujejo, potreben je za vse, kar je Pihkal, p2np.

Toda v trenutnih razmerah je res lažje kupiti pripravljen nitroetan ali p2np ali dizajnerske predhodnike, ki vodijo do p2p.

Dokler ne bomo ponudili ustrezne sinteze, je malo verjetno, da bo kdor koli lahko sam rešil to vprašanje.

Objavljenih je veliko znanstvenih člankov, v katerih so reakcijske sheme videti preproste, na primer: dušikova kislina + propan (etan) dajo nitroetan. Vendar so pogoji takšnih reakcij industrijski ali z nizkimi izkoristki.