Question P2P in kroglice silikagela :S

Seekinglife01

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
P2p sem dal v kroglice silikagela, da bi posušil p2p, omenjeno na nabh4 methord na tem spletnem mestu.
Izdelal sem P2P iz soli BMK, videti je čist kot v drugih primerih. Vendar sem jih prvič poskusil posušiti v kroglicah silikagela.
Ali je normalno, da postanejo mlečni/mračni?

Priložil sem sliko, spredaj je p2p, v lijaku pa je silikagel/p2p, ki je šel smešno. Silicijevi geli postanejo rožnati, ko so mokri.... Ali je kdo dobil enako reakcijo ali je bmk sol ponaredek ali kaj podobnega?

Attachments

• J8MwTR3ivK.jpeg
    J8MwTR3ivK.jpeg
    508.3 KB · Views: 18

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Naj postavim očitno predhodno vprašanje, ali so vaše kroglice iz silicijevega dioksida indikatorske vrste, ki ob zasičenju postanejo rožnate?

Seekinglife01

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
So popolnoma novi, pravkar ste jih vstavili. Nikoli se nisem dotaknil ničesar drugega. Da, iz modrih (suhih) postanejo rožnati (mokri).

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Morda prvič nisem prav prebral, vendar mislim, da je to normalno, ker so nanje dali talk ali kakšen prašek, da se ne bi zlepili. Ko se uporabi, se spere in silicijev dioksid se preneha tako lepiti.

Seekinglife01

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Ja, to mora biti pa zdaj sem dobil rumeno p2p, ko sem ga dobil ven z več vode. Upam, da bo destilacija odstranila to rumeno sranje z njega.

Vsi, ki razmišljate o uporabi modrih silicijevih gelov, jih ne uporabljajte za nabh4. Zmanjšal bo kobalt klorid v kroglicah modrih silicijevih gelov, ki so dobri le za odstranjevanje vode. Seveda po tem, ko jih pred uporabo operete, ne počnite tega, kar sem storil jaz :). Pravzaprav se držite standardnih belih silicijevih gelov.