Question Prosim, pomagajte, imam vprašanja

Blondyna

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
6
Pozdravljeni vsi, imam vprašanja in se vam vnaprej zahvaljujem za pomoč. Kje lahko dobim suh aceton ali kako ga lahko naredim brez vode? Žveplova kislina, kolikšen odstotek %, kje jo lahko dobim? Ali jo je mogoče nadomestiti z drugo kislino? Zakaj IPA? Strašno smrdi in zelo dolgo izhlapeva. Hvala,

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Ne vem, kje živite, toda v ZDA 100-odstotni aceton prodajajo v vsaki dolarski trgovini z živili ali supermarketu. Ker je 100-odstotni aceton, je suh. Polna moč "koncentrirane" žveplove kisline je 98,3 %. 18,4 mol . Ko izdelujete kislino, "recept" temelji na tem. Poiščite jo pri industrijskih dobaviteljih kemikalij, na spletu ali pa lahko čistilo za odtoke očistite na več načinov. Pogosto znaša 90 %. Zakaj IPA, je odvisno od tega, kaj počnete. Pogosto je razlog v tem, da ga je mogoče kupiti ali zlahka izdelati 100-odstotno čistega.

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
V Ameriki lahko aceton kupite pod oddelkom za barve v kateri koli trgovini s strojno opremo. (zunaj Amerike v lokalni trgovini z barvami ali mehanični trgovini).
Da bi ga posušili, ga morate destilirati z nekim sušilnim sredstvom, kot je caso4 (vrelišče 56 C).
H2SO4 lahko kupite v trgovini s strojno opremo in ga nato zgoščate. (možne so tudi druge mineralne kisline, vendar je to odvisno od vaše sinteze).
IPA ne izhlapeva dolgo (če je suh), če se vam zdi, da IPA smrdi, pustite kemijo. (uporabite digestor ali oddaljeno odprto prezračevalno napravo).

Ne bodi neumen in ne umri. vzemi nekaj video predavanj iz Chemplayerja ali 1000 video posnetkov na youtubu in preberi nekaj laboratorijskih priročnikov za organsko kemijo.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Ste v Združenih državah Amerike? Če seveda vse, kar ste povedali, ni neresnično. Ali ima nakup acetona za redčenje barve in njegovo sušenje kakšno prednost pred nakupom 100-odstotnega acetonskega odstranjevalca laka za nohte? Enako vprašanje velja za žveplovo kislino. Če je ne kupite pri Grainger Grizzly nekaterih drugih industrijskih dobaviteljih ali dobaviteljih kemikalij, jo boste morda morali koncentrirati ( pogosto ne, odvisno od moči mol, ki jo potrebujete), ali je kakšna prednost, če začnete z manj koncentrirano obliko? Izopropanol je običajno treba posušiti, vendar ga lahko izsušite s soljo, kar je zelo enostavno. Sprašujem, ker želim uporabljati najboljše izdelke, ki so na voljo, in morda trenutno nisem

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
kaj s tem, ko me označujete, želite povedati.
  1. ne kupuješ litrov odstranjevalca laka za nohte in je precej drag (tudi ni 100-odstoten) v primerjavi s tistim iz trgovine s strojno opremo, ki ga lahko kupiš v razsutem stanju in je precej poceni.
  2. nihče vam ne bo prodal 99,3-odstotnega H2SO4, in če vam ga kdo proda, se od njega ustrezno oddaljite. za to koncentracijo ni veliko aplikacij. in tudi pri sintezi zdravil tega ne potrebujete.
ne zapravljajte časa s silovitim pisanjem odgovorov. delajte na ustrezno kakovostnih odgovorih in ne samo na BS.

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Kupovanje popolnoma suhega acetona je približno tako neumno kot kupovanje absolutnega etanola. Tudi če ga najdete nekaj, je tako ali tako higroskopičen, zato bo takšen ostal, dokler ga ne odprete.