Question protonitazen in fentanil, v čem se razlikujeta?

mrshootyouup

Don't buy from me
Resident
Reaction score
3
Kakšna je razlika med protonitazenom in fentanilom? Ali je učinek protonitazena enak učinku fentanila? Ali je učinek evforije enak kot pri fentanilu? Kako močan je protonitazen? Prosim, pomagajte mi izvedeti, ali je protonitazen enak kot fentanil.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,211
Deals
1
Protonitazin je 2-3-krat močnejši in ima indolno jedro molekule, vendar delujeta na isti receptor. Tudi ljudje, ki mislijo, da jemljejo fentanil, lahko z njim zlahka pretiravajo. Hvala, Google. Se vidimo v peklu 👋, kjer vas bodo ljudje, ki jih zastrupljate z njim, večno jebali v rit. 😆

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
265
Protonitazen in fentanil sta močna sintetična opioida, vendar se razlikujeta po svoji kemijski strukturi, moči in potencialno tudi učinkih. Fentanil spada v skupino fenilpiperidinskih opioidov. Za njegovo kemijsko strukturo je značilen piperidinski obroč, povezan s fenilno skupino. Protonitazen je član razreda benzimidazolovih opioidov. Njegova struktura vključuje benzimidazolni obroč, ki se razlikuje od fenilpiperidinske strukture fentanila.

Fentanil je približno 50- do 100-krat močnejši od morfija. Ta velika moč prispeva k njegovi učinkovitosti pri obvladovanju bolečine, vendar tudi k tveganju prevelikega odmerjanja. Protonitazen naj bi bil še močnejši od fentanila. Prve študije in neuradna poročila kažejo, da bi lahko bil nekajkrat močnejši, vendar se natančne primerjave lahko razlikujejo.

Tako fentanil kot protonitazen sta močna protibolečinska zdravila zaradi delovanja na mu-opioidne receptorje v možganih. Obe zdravili lahko povzročita evforijo, kar prispeva k njuni potencialni zlorabi. Intenzivnost evforije je lahko podobna, čeprav se lahko posamezne izkušnje razlikujejo. Protonitazen lahko zaradi večje moči povzroči močnejšo ali hitrejšo evforijo. Oba opioida znatno zavirata delovanje dihal, kar je glavni dejavnik tveganja za prevelik odmerek s smrtnim izidom. Zaradi večje jakosti protonitazena se to tveganje poveča.
Fentanil ima hiter začetek in kratko trajanje delovanja. Farmakokinetični profil protonitazena je slabše dokumentiran, vendar ima lahko zaradi svoje moči podoben ali celo hitrejši začetek in potencialno daljše trajanje.

Čeprav imata protonitazen in fentanil veliko podobnosti, je protonitazen potencialno močnejši in zato predstavlja večje tveganje za prevelik odmerek. Njuna različna kemijska struktura tudi pomeni, da imata lahko nekoliko drugačne farmakološke profile in profile neželenih učinkov.

mrshootyouup

Don't buy from me
Resident
Reaction score
3
Toda kako razumem iz vašega mnenja brat učinek in evforija je skoraj podoben kot fentanil? Toda čas evforije je še daljši od evforije fentanila? Po vašem mnenju je za varno uporabo čistega protonitazena treba zmanjšati količino? Kot 1 g, koliko moram rezati za varno uporabo in zelo dobro kakovost po vašem mnenju, brat in katere stvari je najbolje rezati?

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
265
Malo verjetno je, da vas bom lahko zadovoljil s preprostimi in jasnimi odgovori. Protonitazen je dokaj nova snov, poleg tega na učinke in varnost za določeno osebo vplivajo številni dejavniki, na primer način uporabe, individualna toleranca, kakovost snovi itd.

V študijah na živalih je ocenjen učinkovit odmerek (ED50) protonitazena e 0,008 mg/kg.

Na spletu sem zasledil nepotrjena priporočila uporabnikov, ki so jim svetovali, naj poskusijo 1 mg protonitazena na 10 ml vode ali etanola.

Vsekakor teh številk še ne smemo šteti za varna in smiselna priporočila.

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇨🇿
Reaction score
70
Slišal sem, da so nitazeni lahko dolgotrajnejši od običajnih fentalogov, vendar je njihova podobnost v tem, da so učinki le prikimavanja havent tried nor of them to tell how ejoyable nodding we speak

darkzealot

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Protonitazen in metonitazen sem poskusil pred nekaj leti (dobavljena iz Kitajske), saj je takrat kakovost fent hitro upadla, potem ko je bil na Kitajskem zaradi pritiska ameriške vlade prepovedan izvoz. Nobeden od njiju mi ni bil niti malo všeč. Okus je bil naravnost grozljiv, spomnim se, da sem se skorajda dušil. Možno je, da to, kar sem poskusil, ni bilo tisto, kar sem mislil, da je, saj nisem imel možnosti, da bi to preveril.

HennryG1488

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
im looking for a good pre cursur for ftl and who has itr\