- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Pozdravljeni kolegi kemiki. Danes sem prinesel zdravilo proti prehladu (kapsulo), ki vsebuje psevdoefedrin hidroklorid. V škatli je 8 kapsul. Vsaka kapsula vsebuje 90 mg psevdoefedrina, skupaj 0,72 grama. Cena je zelo nizka, 1,5 ameriškega dolarja. Tukaj so njegove sestavine: Vsaka kapsula vsebuje 90 mg psevdoefedrinovega hidroklorida. mg, klorfeniraminijev maleat (klorfeniramin) 4 mg. Pomožne snovi so: škrob, saharoza, hidroksipropilmetilceluloza, polimer etilceluloze, suha snov za pršenje Opadry yellow, suha snov za pršenje Opadry pink. Kako lahko povečam ekstrakcijo?
Moji lastni postopki ekstrakcije so: odprite kapsulo - namočite v 99-odstotni etanol - filtriranje s sesanjem - izparite filtrat do ekstrakta - ekstraktu dodajte hladno vodo (pojavi se lepilo) - filtriranje s sesanjem - filtrat prilagodite na alkalno PH12+ in nato ekstrahirajte, (ksilen ) Izvleček posušite - po sušenju spustite v plinski vodikov klorid (pH doseže kislost) - filtrirajte s sesanjem in dobite bel psevdoefedrin hidroklorid v prahu. Vendar sem poskusil več ekstrakcij in dobil le zelo malo psevdoefedrina. Ali obstaja kakšen način za povečanje izkoristka?
Moji lastni postopki ekstrakcije so: odprite kapsulo - namočite v 99-odstotni etanol - filtriranje s sesanjem - izparite filtrat do ekstrakta - ekstraktu dodajte hladno vodo (pojavi se lepilo) - filtriranje s sesanjem - filtrat prilagodite na alkalno PH12+ in nato ekstrahirajte, (ksilen ) Izvleček posušite - po sušenju spustite v plinski vodikov klorid (pH doseže kislost) - filtrirajte s sesanjem in dobite bel psevdoefedrin hidroklorid v prahu. Vendar sem poskusil več ekstrakcij in dobil le zelo malo psevdoefedrina. Ali obstaja kakšen način za povečanje izkoristka?