Pozdravljeni, presenečen sem bil, ko sem videl vse te negativne komentarje, ki omenjajo vse, razen odgovora na vprašanje. Zdaj ne vem, kaj je na voljo/nedostopno v državi spraševalca, vendar je ta forum namenjen temu, da si medsebojno pomagamo pri premagovanju težav, in prepričan sem, da obstajajo rešitve za skoraj vse.
Za za~etek priporo~am kislinsko-bazi~no ekstrakcijo in uporabo tablet, ki vsebujejo cetirizin, ~eprav sam tega nisem storil. (Poskušal bom dobiti nekaj podobnih tablet, saj so na voljo v skoraj vsaki državi - nato poskusite postopek, nekatere pasti se lahko pokažejo le z eksperimentiranjem).
1. Tablete najprej zmeljite v droben prah - npr. z mlinčkom za kavo.
2. Prah raztopite v destilirani vodi
3. Vakuumsko filtrirajte netopne ostanke (če jih je)
4. Mislim, da je cetirizin topen v vodi, vendar je tudi karboksilna kislina. Karboksilne kisline so vedno topne v alkalni raztopini, ker tvorijo soli z bazami (NaOH, KOH, NaHCO3 itd.).
5. Najprej bi opravil izpiranje z nepolarnim topilom, da bi odstranil nečistoče.
6. (Ni obvezno, vendar če je vaša raztopina v veliki količini, potem lahko zmanjšate prostornino s počasnim izhlapevanjem vode (ali vakuumsko destilacijo, rotavapom, karkoli imate. To bo povečalo učinkovitost ekstrakcije.)
7. Sedaj raztopino bazificirajte s 25 % NaOH ali 33 %KOH na vsaj pH 12, lahko tudi malo več, vendar ne uporabljajte prevelike količine baze, saj nikakor ne gre za "več je bolje", ampak lahko po nekaterih podatkih škoduje vaši psevdoobliki. Nekateri priporočajo, da se najprej doda nepolarno topilo (DCM, kloroform, heksan, bencinski eter itd.), nato pa se doda baza, tako da bo bazificirani psevdo takoj migriral v nepolarno topilo, ko bo nastalo. Sam bi uporabil DCM, ker bo voda na vrhu in boste lažje preverili pH v vodni fazi. Sporočite mi, katero topilo imate, ne morem si predstavljati države brez javno dostopnih topil. Pojdite v trgovino z gradbenimi pripomočki ali strojno opremo ali pa samo v supermarket in začnite preverjati etikete. DCM je lahko v odstranjevalcih barv, če vam ga v trgovinah ne prodajajo, preverite tržnico ali druge oglaševalske strani.
8. Ekstrahirajte s čim več topila. To storite trikrat. Idealno bi bilo, če bi bilo skupnega topila vsaj toliko, kolikor je ostalo vode. To izredno poveča učinkovitost, poleg tega pa lahko večino topila tako ali tako destilirate in shranite.
9. Združite topilo iz treh ekstrakcij in ga sperite z nekaj destilirane vode. 2-krat je dovolj 1/4 prostornine topila. Na koncu sperite s slanico - pustite to nekaj časa stati, da lahko slanica iz vašega topila izsesa čim več vode. Nato posušite s suhim MgSO4 in filtrirajte sredstvo za sušenje. Dobili bi morali imeti razmeroma čisto raztopino.
10. Destilirajte topilo in ostala vam bo psevdozaloga.
11. Tu bi naredil TLC, da bi videl, ali obstajajo druge komponente, nato pa lahko za čiščenje uporabite vakuumski filter ali parno destilacijo, če nimate dovolj močne vakuumske črpalke. Če nimate izkušenj s TLC, lahko to pustite, vaš izdelek bi moral biti v redu za redukcijo. Poskusil bom to narediti, če bom lahko dobil nekaj podobnih tablet, in o tem poročal.
Sporočite mi, če imate kakršna koli vprašanja, nato pa bomo prešli na naslednjo fazo za izdelavo metamfetamina.