Sinteza 1-fenil-2-propanona (P2P) z uporabo anilina

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
V tem članku je predstavljen poceni postopek sinteze P2P v blagih pogojih in z visokim donosom, pogoje pa je enostavno razširiti. le da ne vem, ali je surovina anilin v drugih državah regulirana, vendar je v moji državi precej poceni, le približno 1 ameriški dolar na kilogram.
Zasnova postopka zahteva uporabo nekaterih naprednih instrumentov, ki morda niso prijazni do družinskih delavnic, zato je priporočljivo, da ga vsakdo izboljša sam.
Uvod v postopek:
Ta postopek uporablja anilin in natrijev nitrit v prisotnosti klorovodikove kisline za pripravo diazonijevega benzena z reakcijo diazotizacije in uporablja tetrafluoroborno kislino (HBF4) za soljenje diazobenzena, da dobi trdni diazobenzen tetrafluoroborat. V prisotnosti brezvodnega natrijevega acetata (AcONa) diazobenzen tetrafluoroborat katalizira bakrov oksid (Cu2O) in brez topila reagira z izopropenil acetatom (IPA) za pripravo 1-fenil-2-acetona.
5KeW8BDPU3

Ker moja angleščina ni zelo dobra, je ta članek preveden z Googlom, zato mi oprostite, če slovnica ni gladka.

Praktični koraki:

Izdelava fenildiazonijevega tetrafluoroborata:
-Če je vaš anilin rumen, dodajte anilinu majhno količino cinka v prahu in ga uporabite po destilaciji.
Naprava s prostornino 2000 ml.
-Dodajte 450,6 ml37% klorovodikove kisline in 652,18 ml ultračiste vode, premešajte.
-Dodajte 165,54 g anilina, še naprej mešajte.
- Ohladite na manj kot 5 °C.
-Dodajte raztopino iz 125,69 g brezvodnega natrijevega nitrita in 166,01 ml ultračiste vode po kapljicah ob mešanju ter vzdržujte temperaturo pod 5 °C.
Po dodajanju smo temperaturo vzdrževali na 3 °C do 5 °C in reakcijo mešali 40 minut.
- Raztopimo 142,77 g brezvodne borove kisline (H3BO3) v 462,45927 ml 40 % fluorovodikove kisline (HF-H2Oaq40 %), da dobimo tetrafluoroborovo kislino, mešamo pri 3 °C do 5 °C in dodamo v napravo.
*1
-Izklopite mešanje in ohranite temperaturo 2 uri.
-Reakcijsko zmes filtrirajte.
-Ta topila po vrsti uporabite za izpiranje trdnih delcev v lijaku:
-Trdno snov posušimo v liofilizatorju ali uporabimo vakuumsko pečico pri 36 °C.
-Z dobimo belo praškasto diazonijevo tetrafluoroboratno fenilno sol, izkoristek je približno 90 %.

Priprava 1-fenil-2-propanona (P2P):
-Priprava 2000 ml.

-Dodamo brezvodni natrijev acetat (AcONa) 528,81 g, bakrov oksid (Cu2O) 33,90 g, izopropenil acetat (IPA) 1423,73 ml, premešamo.
-Nadaljujte z mešanjem, dodajte 447,46 g trdne snovi diazonijevega tetrafluoroborata, pripravljenega v prejšnjem koraku pri sobni temperaturi, in nadzorujte temperaturo, da ne preseže 40 °C.
-Po dodajanju vzdržujte temperaturo na 37 °C do 38 °C in mešajte 6 ur.
-Reakcijsko zmes filtriramo.
-Trdne snovi v lijaku sperite z 250 ml diklorometana (CH2Cl2) in jih združite v filtrat.
-Diklorometan uparimo z rotacijskim uparjalnikom.
-Preostalo tekočino destiliramo pod znižanim tlakom, frakcijo od 0,27 kPa/70 °C do 72 °C pa zbiramo pod nadzorom Piranijevega vakuumskega merilnika.
-Dobimo 1-fenil-2-propanon (P2P), izkoristek je približno 91 %.

Previdnostni ukrepi:
-*1: Postopek raztapljanja brezvodne borove kisline v 40 % fluorovodikovi kislini za proizvodnjo tetrafluoroborove kisline je zelo eksotermičen, zaradi česar lahko raztopina naraste. Priporočljivo je, da 40% fluorovodikovo kislino predhodno zamrznete in pri mešanju pazite na temperaturo. Poleg tega se ta postopek ne sme izvajati s kakršno koli stekleno posodo, sicer bo vaša posoda korodirala in se raztopila ter sprostila zelo strupen plin, za pripravo tetrafluoroborne kisline lahko uporabite katero koli plastično posodo.
-Diazonijeva tetrafluoroboratna fenilna sol, pripravljena v prvem koraku reakcije, se bo v dnevu ali dveh pokvarila, če bo na zraku. Če jo je treba hraniti dlje časa, jo zaprite v posodo, zamenjajte dušikovo ali argonovo atmosfero in jo postavite v hladilnik. Shranjujte pri temperaturi pod -20 °C.
-V obeh reakcijah je viskoznost prevelika, da bi magnetno mešalo delovalo, zato za mešanje uporabite zgornje mešalo.

Podatki o spojini:
1-fenil-2-propanon 1H-NMR δ:2.14(s,3H,CH3),3.69(s,2H,CH2),7.19(s,1H,PhH),7.28(s,1H,PhH),7.31(s,1H,PhH),7.33(s,1H,PhH),7.34(s,1H,PhH)
1-phenyl-2-propanone 13C-NMR δ:29.23(CH3),51.05(CH2),206.36(CO),134.31,129.41,128.76,127.08

Joker_55555

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Ali imate referenco za to delovno mesto?

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Da, imam, vendar je povezava do gradiva potekla, poleg tega gre za povsem kitajski dokument, ki ni vključen v področje uporabe SCI.

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Da, izvedel sem prvo stopnjo te reakcije in po pričakovanjih pridobil veliko količino praška diazonijevega tetrafluoroborata fenilne soli, vendar takrat v laboratoriju ni bilo ustreznih pogojev za sušenje, ni bilo sušilnika za zamrzovanje, pa tudi vakuumsko sušilnico sem zamenjal. Del končnega pralnega topila ni deloval, zato nisem mogel izvesti reakcije v drugem koraku, ki zahteva strožje brezvodne pogoje. Ti proizvedeni praški diazonijevega fenil tetrafluoroborata so postali temno rjavi in so se po dnevu ali dveh na zraku pokvarili. Vsi zgoraj navedeni postopki in previdnostni ukrepi izhajajo iz mojega dejanskega izboljšanja delovanja, literatura pa dejansko ne navaja toliko podrobnosti. ko bodo pogoji primerni, bom izvedel drugo fazo tega načrta.

Joker_55555

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Veliko sreče in delite nova poročila.

Ali poznate metodo za sintezo izopropenil acetata?

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Izopropenil acetat (CAS108-22-5) je pogosto uporabljena dišava, ki se na nekaterih področjih pogosto uporablja kot topilo. V moji državi ga je mogoče neposredno kupiti v velikih količinah, cena pa je v sprejemljivem razponu, zato nisem razmišljal o tem Kako sintetizirati to snov, vendar bi moral biti sposoben najti patent za postopek sinteze te snovi.

Joker_55555

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Da, če lahko delite metodo sinteze izopropenil acetata s plinskim ketenom in acetonom.

madmaximus

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
Ali je težava, če je namesto praškaste oblike uporabil tekoči anilin

Re186

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
39
Anilin je prvotno tekočina in tudi tisti, ki se uporabljajo, so tekoči.

Ortist

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
54
Ali ste bili pri tej reakciji uspešni?

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Iskreno občudujem vsakogar, ki poskuša samo to, ker je anilin rakotvoren, HF pa je ena najbolj zlobnih snovi v obstoju. Sprašujem se tudi, ali bi morale nekje, kjer so te stvari zlahka dostopne, obstajati tudi druge kemikalije, ki jih je mogoče na preverjen način predelati brez strogih brezvodnih pogojev in drugih domislic do P2P ali še dlje. Z dostopom do opreme, ki omogoča obsežne brezvodne reakcije, bi raje razmišljal v smeri reakcij v slogu Grignarda.
Toda spoštovanje in ostanite na varnem, da je strašljivo.

btc150000

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Gospod, vam je uspelo? Prosim, odgovorite mi, saj je to zame pomembno. hvala.