Question Dve vprašanji

Cian

Don't buy from me
Member
Language
🇪🇸
Reaction score
0
Pozdravljeni, dober dan. Imam dve vprašanji. Prvo se nanaša na posvetovanje s strokovnjakom glede metod ekstrakcije efedrina iz tablet. Nisem prepričan, da lahko metode, opisane na tej spletni strani, delujejo za tablete, ki jih imam. Imam seznam pomožnih snovi, ki jih imajo moje tablete (imam približno 300 tablet s po 50 mg efedrinovega hidroklorida). Pomožne snovi so:
-Mikrokristalna celuloza.
-Talc
- magnezijev stearat
- natrijev karboksimetilni škrob (tip A).
Katera metoda bi bila s to sestavo primernejša za ekstrakcijo efedrinovega hidroklorida?

Drugo vprašanje se nanaša na težavo, ki sem jo imel z 2000 ml bučko z ravnim dnom in dvema vratoma. Bučka je bila umazana, na ustjih pa so bili ostanki reakcije aluminijevega amalgama. Eno od ustij sem prekril s steklenim čepom, ko pa sem ga hotel odstraniti, se je čep zataknil in ga nisem mogel izvleči. Kako lahko odstranim ta stekleni zamašek, ne da bi poškodoval bučko? Lep pozdrav in hvala.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
310
Deals
1
obstaja nit o ekstrakciji efedrina iz tablet 😃

drugo splakovanje vratu v vroči vodi za malo bi se moralo izgubiti

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Z vročo vodo poglejte naravnost na spoj in ga postavite v zamrzovalnik. Jutri bo razpadel. 1 kapljica vode, ki zamrzne na prerezu tal, lahko deluje z večjo silo kot avtomobilski dvigalo. Natrijev karbometoksi strh je bel prah, ki se raztopi v rt vodi in jo absorbira sranje ter naredi lepo stabilno emulzijo, ki bo zajebala vaš poskus. To je krivec. V vodi se spremeni v gel

Cian

Don't buy from me
Member
Language
🇪🇸
Reaction score
0
Dobro jutro. Zanima me, ali obstaja poseben način za odstranitev karboksimetilnega škroba ali za preprečitev, da bi pokvaril reakcijo. Opisane so različne metode za ekstrakcijo efedrina. Tablete imajo glede na farmacevtsko znamko različne snovi, čeprav se nekatere ujemajo. Ali je sistem ekstrakcije efedrina na splošno približno enak za večino tablet ? ali se razlikuje za različne pomožne snovi?
Metoda ekstrakcije s parnim curkom deluje za pomožne snovi v mojih tabletah ?

Vprašanje o tem, kako odstraniti stekleni zamašek, ki je obtičal v bučki z ostanki reakcije, sem poskusil z vročo vodo, milom, ni se mi dobro obneslo.
Poskusil bom z metodo z zamrzovalnikom, vendar se lahko zgodi, da se bo steklo razbilo in mi uničilo bučko.
Najlepša hvala za vašo pomoč. Lep pozdrav.