Katero masko naj uporabim?

Felix34-73

Don't buy from me
New Member
Reaction score
14
1) Polobrazna maska Dräger Drager Xplore 3300 + A1b1e1
Kp28Xg1iq9

-------------------------------------------------
2) Polobrazna plinska maska Drager X-plore 3300/m + filter 6738816 A1b1e1k1 3300/M+6738816
2Qt4IGmLyi

--------------------------------------------------
3) 3M 4251 Maska za organske pline/pari 3M 4251M
RaOLetXnVT

----------------------------------------------------
4) Polobrazna maska Starline V-800 + filter V7800A1P2R
NPIbvEg6iZ

Loki12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
26
Predstavljam si, da bo to odvisno od vaše postavitve in od tega, s katerimi kemikalijami boste delali. Če imate digestor, ki lahko vsrka vse in delate samo pod njim, bi morala biti običajna maska s filtri za delce in nekaj očal/laboratorijskih stekel v redu. Če delate v zaprtem prostoru (česar ne bi smeli, vendar veste, da bo vedno nekaj ljudi), potem boste najverjetneje potrebovali masko za ves obraz s filtri in kanistrom + popolno zaščitno obleko. Filtri in kanistri so odvisni od tega, s katero kemikalijo delate.

StarWars

Don't buy from me
New Member
Reaction score
71
Drager 5500 ali 6300

Loki12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
26
Iskreno povedano, če si boste v obraz brizgali kemikalije, ni pomembno, ali gre za celofazno masko za 50 dolarjev iz Kitajske ali celofazno masko za 500 dolarjev iz Amerike ali Evrope.

kupil bi takšno, na kateri lahko uporabljaš stranske filtre, ko pa je to potrebno, lahko nanjo priključiš cev in si kanister obesiš na hrbet/pas. to sranje je težko, še posebej če ga boš dihal več ur, misliš, da ti bo majhna zdržala dolgo časa? Kanister moraš nositi le, če si obkrožen s hlapi ali delaš z nečim, kot sta brom ali živo srebro, in če delaš prvič... roke se ti tresejo... mame špagete...

Če ste zelo varni, potem morate vedno nositi masko za ves obraz, vendar bodo stranski filtri prav tako delovali, saj boste delali pod dimom, kajne? Niste idiot, da bi se poskušali zakleniti v stanovanje in začeti 30-litrsko reakcijo ter nato destilacijo, je tako? Verjemite mi, da je manj dela s postavitvijo lepe filtrirane digestorske nape kot z učenjem vseh teh mask, kanistrov, zaščitnih oblačil in oblačenjem kot Walter White...
Obstajajo tudi take, ki filtrirajo amonijak, odvisno od tega, s čim delaš, kot ti je že nekdo povedal. Običajne maske ščitijo le pred prašnimi delci.

KlintoL

Don't buy from me
New Member
Reaction score
3
Ali bi priporočili samo nakup dimnika? Mislim, da ga ne bi bilo težko zgraditi. Vendar ga je treba zgraditi tako, da ne bo možnosti, da bi elektrika sprožila iskre? Kako bi to naredil, če to sploh lahko naredim?

purple_rain

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
Odvisno od tega, kaj poskušate sintetizirati in katere kemikalije boste uporabljali. Običajno je v opisu izdelka navedeno, pred čim ščiti, na primer pred organskimi/anorganskimi hlapi, prašnimi delci itd.

Never to sleep

Don't buy from me
Resident
Reaction score
160
To je odvisno od tega, s katerimi reagenti se ukvarjate. Za različne reagente se uporabljajo različni filtri. Obstajajo na primer nekateri splošni filtri, ki jih lahko uporabite za kisline. Vendar ti filtri na primer sploh ne bodo filtrirali hlapov živega srebra. Za zelo specifične spojine morate kupiti za to namenjene filtre. Pri maskah 1 in 2 lahko vidite, da so filtri zlahka zamenljivi, zato priporočam te. Poskrbite, da boste filtre zamenjali čez čas, saj žal ne zdržijo večno.

StarWars

Don't buy from me
New Member
Reaction score
71
Flters A2B2EK2