Question Zakaj li ni izdeloval brona?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Poskušam uporabiti metodo stresenega pečenja. Pri prejšnjih poskusih nisem imel težav pri izdelavi brona z litiji in je nastal v kratkem času, tokrat pa sem samo dal 100 ml etra več kot 1 uro, vendar bron ni nastal, zakaj? Litija nisem stisnil, ali je to mogoče zaradi tega?

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Morali nam boste natančno povedati, kaj ste storili. Za začetek ste ga razredčili, zato ga je verjetno treba segreti, da se reakcija sproži

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Prosimo, da podrobno opišete, katere ukrepe ste sprejeli. Tako vam bomo lahko bolje pomagali. Litij je videti črn, kot da je bil pred uporabo predolgo v ozračju. Ali ste litij iz AA pred uporabo shranili v kakšno topilo. Za to je primerno parafinsko olje.

Kaj mislite s stiskanjem litija?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
V steklenico sem dodal 90 g amonijevega sulfata 60 g natrijevega hidroksida 400 ml etra, kot to počnem vedno, in 400 ml etra. litij sem dal v nepredušno posodo za nasprotno. tudi če ga nisem hranil v topilu, to ni bila težava, saj je proizvajal bron. zaradi postopka je tekočina, ki prihaja iz steklenice, običajno spolzka, tokrat pa se to ni zgodilo.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
Morda boste morali steklenico nekoliko segreti, da se bo reakcija začela. Potrebujete pritisk, da se plin amonijak zadrži v zraku. Poskusite zamenjati amonijev sulfat z nitratom. Za to je primeren majhen sušilnik za lase. Posnemite videoposnetek postopka in ga delite tukaj.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Nisem vedel, da lahko namesto nitrata uporabite sulfat, zato sem to preveril. Za reakcijo s sulfatom je potrebno več energije.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
33
S sulfatom bi se povzpel do 180 g. Imate prav, da je potrebno več.

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Bojim se uporabljati amonijev nitrat zaradi nevarnosti eksplozije. amonijak uspešno proizvajam z amonijevim sulfatom, mislim, da po 120 minutah plin, ki izstopa, opeče roke in oči. Ko nastanejo brozge, dodam 60 g sulfata skupaj z efedrinom, kako naj ga filtriram? Hvala, fantje.