Yenilikçi Suç: 21'inci Yüzyılda Kara Para Aklama

DaxUK

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
20
Merhaba, bu sitede kara paranın nasıl aklanacağı ve yasal hale getirileceği hakkında konuşan çok şey gördüm ve cevapların yüzeysel olduğunu ve derinlemesine olmadığını fark ettim, daha önce medyada görünmeyecek yeni yöntemler olduğunu bilerek ve şimdi sizi bunlardan haberdar edeceğim. Öncelikle "kara para aklama" teriminin ne anlama geldiğini anlayalım. Kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı, silah veya dolandırıcılıktan elde edilen parayı içerir ve bunu banka hesabınıza yatırmak istersiniz. Klasik kara para aklama eskisi gibi çalışmaz. Örneğin, bir şirket yöneticisine nakit para verip bunu banka hesabınıza aktarması talimatını vermek gibi. Hükümetler artık suçlunun hesabına para aktaran şirketleri veya kurumları denetliyor ve ekonomik büyümelerini ölçüyor. Size bir hikaye ve en uygun yöntemlerden biri olduğunu düşündüğüm ama çok karmaşık bir aklama yöntemi vereceğim. Diyelim ki Malezya'dayım ve bir kişiye, Vladimir diyelim, belli bir miktar, diyelim ki 10 milyon avro verdim ve o da kısa bir süre sonra, çok uzun değil, 8 milyon avro olarak bana iade etti. Sürecin hızına hayran kaldım ve ona bu yöntemin nasıl çalıştığını sordum. Bana bu miktarı verir vermez Almanya'daki ve birden fazla Avrupa ülkesindeki insanlarla temasa geçtiğini ve onlara Malezya'daki ailelerine para transfer etmek istiyorlarsa bankalara gitmemeleri gerektiğini söylediğini anlattı. Onlara parayı kendim, bankalardan daha düşük bir ücretle ve aynı gün vereceğim. Parayı bir kişiye vermeniz gerekiyor, diyelim ki adı John olsun. John 10 milyon avroyu alır almaz Vladimir benim 10 milyon olan paramı transferi yapan kişilerin yakınlarına dağıtıyor. John bu miktarı alır almaz ne yaptı? Almanya'daki bir elektronik şirketine verdi ve şirketin de organizasyonda onlarla işbirliği yaptığını bilerek onlara 10 milyon avro tutarında sizden satın almak istiyorum dedi. Onlar da elektroniği Malezya'ya transfer edip Vladimir'in elektronik şirketine satmışlar. Burada sonuç, şirket içinde sahte satış işlemlerinden sonra 8 milyonu ben aldım ve şirkete katkı olarak kaydedildi, 2 milyonu da o aldı ve transferi yapan kişilere transfer avantajları ve iki katına ticareti yapılabilecek ürünler. Ancak şirketin Almanya'daki hissesi gibi bazı şeyler gizemliydi. Bu tam bir kara para aklama organizasyonu olarak kabul ediliyor. Şimdi, kuruluşun uzun süredir faaliyet gösterdiğini, bu nedenle güçlü bir müşteri tabanına sahip olduklarını ve sürecin hızlı olduğunu bilerek, tüm resmin size açıklandığı görülüyor. Hatırlatma: Bahsedilen ülkeler ve kişilerin isimleri, güvenlikleri için hayal ürünüdür.

Saygılarımla okuduğunuz için teşekkür ederim,

DAX