Matrix'te konuşmaya davetlisiniz. Henüz bir müşteriniz yoksa, bu bağlantı bir tane seçmenize ve sohbete katılmanıza yardımcı olacaktır. Zaten bir müşteriniz varsa, bu bağlantı sohbete katılmanıza yardımcı olacaktır
Evet, artık akıllı telefonunuzda forum bildirimleri alacaksınız ve gelen mesajları veya forum profilinizden başka herhangi bir şekilde bahsedilmesini kaçırmayacaksınız.
Bu ilginç bir fikir, ancak op-sec konusunda bir sorum var. Anlık bildirimlerin işlevselliği nedir? Session'ın, LE'nin kullanıcı kimliğini belirli bir cihaza mesaj göndererek ve anlık bildirimi Google'ın sunucuları üzerinden zamanlayarak ilişkilendirebilmesi gibi zayıf bir noktası olduğunu biliyorum.
Session, Google bildirimlerini devre dışı bırakmanıza ve hız ve güvenilirlik pahasına tamamen kendi merkezi olmayan iletişim ağına güvenmenize izin vererek bunu aşıyor (bildirimler saatler sürebilir ve hatta bazen sadece gitmeyebilir).
Kesinlikle güvenli sistemler yoktur. Kendini güvenli olarak adlandıran her araç, güvenlik ve kolaylık arasında bir uzlaşmadır. Ancak, makul olmanız ve LE'nin asla yapmayacağı bir şey icat etmemeniz gerekir, çünkü tarif ettiğiniz çözüm etkisizdir.
Google hizmetlerinden bu kadar korkuyorsanız, onlar olmadan özel işletim sistemleri kullanın.
Bu tamamen anlaşılabilir bir durum. Bunun uygulanmaması gerektiğini kesinlikle söylemiyorum. Gecikmeli ve güvenilmez bir sistem, yaptığınız işin antitezi olacaktır. Önemli forum etkinliklerinin anında bildirilebilmesi, burada iş yapanlar için büyük bir nimet olacaktır.
Sadece daha önce tartışıldığını gördüğüm bir konu olduğu için sordum (ve Matrix veya SchildiChat sayfalarında hızlı bir şekilde uygun cevaplar bulamadım [belgelere gömülmüş olabilirler]). Sanırım sonuçta oldukça tartışmalı bir nokta çünkü BB özel sunucusu tehlikeye atılırsa, hepimizin muhtemelen push bildirimlerinden daha büyük sorunları var.