- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,078
- Deals
- 1
Bu size nasıl görünüyor? Birkaç şey yaptım. Amonyum klorür ve formaldehiti bir alihn kondansatör ve 110° kısma vakum bağlantısı ve vakum pompası ile birkaç saat ısıttım ve soğumaya bırakıp süzdüm. Daha sonra sıvıyı vakum altında birkaç saat damıttım ve damıtığı yoğunlaştırdım, soğumaya bıraktım ve süzdüm. Sonra birkaç kez daha yoğunlaştırdım ve süzdüm. 3-5 numaralı süzüntüleri aldım ve bir sürahi cam yıkama sıvısından iki kez damıttığım metanolde 30 dakika boyunca geri akıttım ve 2 kez sıcak süzdüm. Buzlukta soğumaya bıraktım, kristalleri süzdüm ve sonra onları, içinde 60 ml aseton bulunan 3 sürahi çamaşır suyunun dibinden damıttığım sıvı ile duruladım ve bir gece dışarıda bıraktım ve dekante ettim. Bir miktar etil asetat aldım ve içinde bir miktar 2-b-4-mp çözdüm, ardından önceki tartışmadaki kristalleri ve 2.63 gram NaOH ve 100 ml su ekledim. Yaklaşık 30 dakika boyunca 60°c'ye doğru ısıttım. Daha sonra çok az sıvı kalana kadar vakum altında damıttım. Daha sonra ph kağıtlarım kitapçıkta 5 gibi görünene kadar biraz aseton ve hidroklorik asit ekledim. Uzun süre dondurucuda beklettim. Bu sadece benim olanları kabaca hatırlamam. Geri döndüğümde bu sıvının dibindeydi. Bu şeyi daha önce hiç görmemiştim. Hiç koklamadım. Hiç tatmadım. Bu, mutlak aseton veya mutlak izo içinde çözünmez.
Kesinlikle başlangıçta şişeye koyduğum şeylerden biri değil. Amonyak gibi kokmuyor ve kesinlikle 2-b-4-mp gibi kokmuyor, Tanrı'ya şükür, o kokuyu burnumdan asla çıkaramayacağım.
Biraz yaktım, belirgin bir kokusu yoktu. Bir kokusu vardı ama ne olduğunu anlayamadım. Duman burnumu yakmadı ya da gözlerimi yaşartmadı. Saklamam gereken bir şeye benziyor mu? Bir sonraki test ne?
Kesinlikle başlangıçta şişeye koyduğum şeylerden biri değil. Amonyak gibi kokmuyor ve kesinlikle 2-b-4-mp gibi kokmuyor, Tanrı'ya şükür, o kokuyu burnumdan asla çıkaramayacağım.
Biraz yaktım, belirgin bir kokusu yoktu. Bir kokusu vardı ama ne olduğunu anlayamadım. Duman burnumu yakmadı ya da gözlerimi yaşartmadı. Saklamam gereken bir şeye benziyor mu? Bir sonraki test ne?