DIY kesikli reaktör yapımı, 200l

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
Birlikte merhaba,

kendiniz 200 litrelik bir reaktör inşa etmek için yararlı bir şey buldum. Tarım malzemeleri satan dükkanlardan satın alınabilecek 200 litrelik paslanmaz çelik bir ton. süt depolamak için kullanılıyor. daha iyi izolasyon için aralarında vakum olan 2 duvarı var.

ZkI510KLcM

tankın kendisi için bir fikir:
0z6d7YQFPa

ve kapak için:

Z5qMw7PL1r

Bunu kendiniz inşa etmek için çok yetenekli olmanıza bile gerek yok.
Paslanmaz çelik mükemmel değildir ancak çoğu kullanım durumu için yeterince iyi olabilir ve soba gibi bir şeyle dışarıdan daha fazla ısıtma uygulanabilir.

Paslanmaz çelik kaynağının ne kadar kolay olacağından emin değilim, ancak bu 3 konektörü ton üzerine kaynaklayacak birini bulmak zor veya pahalı olmayacaktır.

50-150€'ya birkaç tane kullanılmış buldum

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Ana konseptin harika olduğunu düşünüyorum ancak ürün çıkışını alt tarafa uygulamak bana daha mantıklı geliyor + karıştırıcıdan ödün vermeden çok fazla artık olmadan reaksiyon kütlesinin çıkıştan tamamen akmasını sağlayan bir şey eklemek de harika bir katkı olurdu!

Ayrıca, normal paslanmaz çeliğin güçlü asitler için nasıl çalışacağını merak ediyorum. Burada, karıştırmaya çalıştığı asidik çözeltide kaybolan paslanmaz çelik bir karıştırıcı kullanan birini duymuştum.

tweaker2

Don't buy from me
Resident
Reaction score
20
paslanmaz çeli̇k ve asi̇t düşük konsantrasyonda bi̇le büyük bi̇r hayirdir

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Kimyasallara dayanıklı boya arıyordum ve bunu buldum... 200l reaktör için iyi olup olmadığı hakkında bir fikrim yok.

Kimyasal Dirençli Epoksi Sülfürik ve Hidroklorik Asitte Bir Yıl Dayanır!

Master Bond, özellikle asitlere, yakıtlara ve yağlara karşı olağanüstü kimyasal direnç gerektiren uygulamalar için EP21AR'ı geliştirmiştir. İster kaplama, ister astarlama, yapıştırma veya sızdırmazlık olsun, bu iki bileşenli epoksi, bir yıldan uzun süre boyunca %96-98 sülfürik asit ve %36 hidroklorik aside daldırma dahil olmak üzere sert, asidik ortamlara dayanabilir.

Dielektrik dayanımı 400 volt/mil olan EP21AR, aynı zamanda mükemmel bir elektrik yalıtkanı olan dayanıklı ve kararlı bir epoksidir. Termal genleşme katsayısı 45-55 ppm/°C'dir ve -60°F ila +275°F arasında kullanılabilir. 10.000 psi'nin üzerinde gerilme mukavemeti, 2.700 psi'yi aşan kesme mukavemeti ve 75°F'de 14.000 psi'den daha yüksek basınç mukavemeti ile yüksek mukavemetli, aşınmaya dayanıklı bağlar üretir.

EP21AR, ağırlıkça 2'ye 1 karışım oranı ve 10.000-15.000 cps karışım viskozitesi ile kullanımı kolaydır. Çözücü veya seyreltici içermeyen %100 reaktiftir ve her kalınlıkta sorunsuzca uygulanabilir. Bu epoksi, 200 gramlık bir parti için ortam sıcaklığında 45 ila 55 dakikalık bir çalışma ömrüne sahiptir ve oda sıcaklığında veya yüksek sıcaklıklarda daha hızlı kürlenir. Metaller, cam, seramik, çimentolar, vulkanize kauçuklar, ahşap ve birçok plastik dahil olmak üzere çok çeşitli alt tabakalara iyi yapışır.

EP21AR, pint, quart, galon ve 5 galonluk konteyner kitleri halinde paketlenmiştir. Petrol ve kimyasal işleme, bakım ve onarım, optik, metal işleme, cihaz ve elektrik/elektronik dahil olmak üzere bir dizi endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır.

edy's

Don't buy from me
Resident
Language
🇳🇱
Reaction score
46
Unclen venster, bir yangın söndürücünün içini kaplamakla ilgili sorunu ele alıyor, sanırım bu kapta işe yarayacaktır.
İyi iş dostum.
Kutunun dışında düşünerek nefes al!!
Bence birçok insanın bu hedefe ulaşmasına yardımcı oldunuz👍
Akıllı düşünme, bu topluluğu ve buradaki arkadaşlar tarafından boşlukları doldurmak için doğaçlama ve fikirleri nasıl açık hale getirdiğini seviyorum. sevdiğimiz şeyi yapmanın iyiliği için bir şeyleri mümkün kılmaya yardımcı olmak. Ve birlikte yeni kapılar açalım.
Gerçekten bu voren çalışıyor. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum
Her üye için özgürlüğü gerçekleştirmeye yönelik cesareti ve bağlılığı için marş motorunu seviyorum.
Hepinizi seviyorum
Bu yardımcı olan, fikirleri paylaşan boktur. Geri durmayın!!! Sevdim bunu🥰😄👍

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Ve APAAN'ı P2P'ye dönüştürmekle ilgili bu başlıkta metal reaksiyon kaplarını korumak için başka ürünler buldum:

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Merhaba, proje tamamlandı mı? İşe yaradı mı?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Çünkü nispeten ucuz bir ürün buldum.
Clearnet:

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Güzel adam, burada gördüğüm tek sorun paslanmaz çelik olabilir, çünkü çoğu yaygın ilacın üretiminde kullanılan bazı kimyasallara karşı dayanıklı değildir.

Aslında bu konu üzerinde sohbet etmeyi bıraktık.
Sanırım tartışmaya çalıştığımız son şey, paslanmaz çelik tankların ilaç üretimine uygun hale getirilmesi için nasıl kaplanacağıydı.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Ben de paslanmaz çelikle zor olacağını düşünmüştüm ama hızlı cevap için teşekkürler

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
303
Devasa endüstriyel tanklar, H2SO4'e dirençli olduğu söylenen bir florür iç tabakası oluşturması için HF (evet paradoksal olarak komik) ile muamele edilir... bunu pratik bir önlem olarak duydum ama arkasında çok fazla teori olduğundan emin olsam bile hiç denemedim, sadece dokümantasyonunuzu yapmanız gerekiyor, polimerik malzeme iç kaplama da mükemmel bir anlam ifade ediyor.