Wordpress PHP ile yazılmıştır. Aslında bir blog üzerinde çalışabileceğiniz ve belirli tarihlerde yorumlarla birlikte yayınlayabileceğiniz bir "makale yönetim sistemi". Pek çok gazetenin yaptığı gibi.
Zaten woocomerce gibi bazı eklentilerle bunu bir dükkana dönüştürebilirsiniz. Ancak wordpress çok sık kullanıldığı için genellikle birçok bilgisayar korsanı tarafından hedef alınır. Ama bunun dışında güvenli olması gerektiğini söyleyebilirim.
Tek kötü şey, bazı insanların javascript'i kapalı olması, bu yüzden wordpress onlar için çalışmayabilir. Evet js satıcılar için bir konu olduğundan, hükümetin rastgele bir satıcı için kartını oynayacağını (tor tarayıcı js motoru güvenlik açığını kullanarak) sanmıyorum, ancak sanırım bu tür şeyleri pedofilleri veya teröristleri yakalamak için kullanırlar çünkü hileleri halka açık hale gelirse topluluk tarafından düzeltilecektir (açık kaynak tor).
Wordpress'in onu paylaşan bir grup satıcı için bile iyi olduğunu söyleyebilirim, ancak yeni bir beyaz ev pazarı oluşturmayı planlıyorsanız, js kullanmamak, birden fazla gizli soğan hizmetine sahip olmak (aynı anda daha fazla kullanıcıyı desteklemek için), botları atmak için captcha ... hakkında endişelenmeye başlamalısınız.
Birçok insan WHM'in ne kadar güvenlikli olduğunun farkında bile değil. Örneğin, isteğinizin gerçek bir tarayıcı uygulamasından gelip gelmediğini bile kontrol ettiler, bunu nasıl yaptıklarını anlamam uzun zaman aldı:
Yaptığım şey, tüm istekleri sunucularına yeniden göndermek ve geri yanıtlamaktı. Bunu tamamen orijinal bir siteyi temsil etmek için kullanabilirsiniz, ancak değiştirdiğiniz tek faktör btc yatırma adresidir ... Temelde ortada bir adam var. Hayır, bunu hiç kimseyi dolandırmak için kullanmadım, sadece araştırma yaptım. İlk olarak sadece sorguyu orijinal sunucuya yönlendiren basit bir JAVA sunucusu kullandım. Bu işe yaramadı ve neden olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu. Aynı şeyi nginx ile denediğimde sorunsuz çalıştı. Sonra bunu nasıl yaptıklarını öğrendim... Başlıkların tanım gereği büyük harfle başlayıp başlamadığını kontrol ettiler. Çoğu uygulamada başlık isimleri küçük harfle başlıyordu. Ancak tor tarayıcısı ve çoğu tarayıcı "büyük harf" isimleri kullanıyordu, örneğin "content-type" vs "Content-Type". Bu yüzden python raw socket kullandım ve kendi http taleplerimi oluşturdum! Ve bir cazibe gibi çalıştı.
Örneğin Dread'in böyle bir koruması yok, bu yüzden Dread için kolayca bir kimlik avı sitesi yazabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi güvenlikle ilgili perde arkasında çok daha fazla saçmalık var ama günde yaklaşık 20.000 $ satsanız bile fazla endişelenmezdim. Bu yüzden wordpress kullanın ama bırakın bir profesyonel sizin için kursun.