Çok az meşru kullanımı olan ve etrafını böylesine büyük bir şüphe bulutunun sardığı bir şeyi neden sipariş edelim?
Her neyse, bu o kadar kolay yapılıyor ki akıllara durgunluk veriyor... Bu güzelim şeyden kilolarca (kolayca diye vurguladım mı) sadece birkaç saat içinde sentezlenebilir (reaksiyon kabının soğuma süresi dahil değil).
Katalizör olarak biraz demir klorür, yüksek sıcaklık ve yüksek basınç altında MeOH, NH4Cl ve dH2O.
Bir seferde bir kilo veya daha azı için, tezgah üstü küçük fırınların küçük bir modifikasyonla, bir SSR ve dijital PID kontrolörünün (Rex-C100'ler) eklenmesiyle mükemmel çalıştığını gördüm.
Ve az önce bahsettiğim ve/veya ima ettiğim bu kolay metilamin sentezini çevreleyen ayrıntılar konusunda beni sorgulamak isteyenler için...
Her iki ucuna diş açılmış 2 inçlik çelik boru, 2 inçlik bir T'ye vidalanan 6-10 inç uzunluğunda bir boru parçası kullanırdım. Üzerindeki diğer iki açıklık dişli tapalarla kapatılır ve borunun dişli olan ucunda da dişli bir uç kapağı bulunur. İlk kullanımda, herhangi bir veya tüm kaplamaları çıkarmak için HCL'de ıslattığınızdan emin olun.
Çok teknolojik olmasa da oldukça etkilidir, rxn kabını araç lastiğinin altına yerleştirir ve kabı açmak için mümkün olan en büyük, çok uzun boru anahtarı kullanırdım.
İşte o zaman....to...TFSE'yi (Google veya eşdeğeri) önerir ve tavsiye ederim.
Sıcaklık ve süreye gelince, 300C'de 2 saat... ve reaksiyonun Sıcaklık veya süre açısından çok seçici olduğunu hiç fark etmedim.
Ve bunca yıl, onlarca yıl sonra, bu özel sentezi benimseyen ve ona aşık olan tek birey olduğumu hissetmek beni hala şaşırtıyor.
Keşke bu Metilamin sentezi kadar basit, tek potada, yüksek sıcaklıkta ve yüksek basınçta feniletilamin sentezini keşfedebilseydim ya da üretebilseydim.