- Reaction score
- 53
İlk kez 3,5 g ve ilk kez 5,5-6 g elde ettim, potansiyel hatalarım pH'ımın çok iyi olmadığını düşünüyorum, belki de düşük ve 4-MMC'm filtrasyondan sonra çok beyaz olmadı, sanırım bunun nedeni 4 mmc ile aseton ve HCl çözeltisini dondurucuda bırakmamdı, çünkü birkaç saat sonra, beyaz süt çözeltisi beyazdı ama biraz kırmızı / turuncu vardı, sanırım metilasyonda da bir hata yaptım, sanırım çözeltiyi 2 saatten fazla beklettim, bu bir hata olup olmadığını bilmiyorum, oh ve çözeltim sıcak değildi, tavan arasında yapıyorum ve sıcaklık soğuk.. Belki de reaksiyon maksimum verim elde etmek için yeterince sıcak değildir, belki reaksiyonu başlatmak için başlangıçta çözeltiyi ısıtabilirim?
4-MMC/aseton/HCl'yi ilk kez 8-10 saat dondurucuya koyduğumda, 4-MMC kayası çok çok beyazdı ama aseton/HCl alt kısımdaydı çünkü dondurucu aşamasından önce karıştırmadım...
Birisi verimi arttırmak için bana yardımcı olabilir mi lütfen? :'(
4-MMC/aseton/HCl'yi ilk kez 8-10 saat dondurucuya koyduğumda, 4-MMC kayası çok çok beyazdı ama aseton/HCl alt kısımdaydı çünkü dondurucu aşamasından önce karıştırmadım...
Birisi verimi arttırmak için bana yardımcı olabilir mi lütfen? :'(