Uygun, ayarlanabilir bir vakum pompası mı arıyorsunuz?

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Bu yüzden 640 mm hg'lik bir vakumu güvenilir bir şekilde çekecek bir vakum pompası arıyorum.
Vakum distilasyonunda tamamen yeniyim ve bulamadığım için nitroetan almak zorunda kalmadan benzaldehitimi kullanmaya çalışıyorum.
Buchner için iyi bir vakum pompasına ihtiyacım var - hepsinin ayarlanabilir olup olmadığından emin değilim ama eğer bir tane satın alacaksam reaksiyonlar için aynı pompayı kullanmak faydalı olacaktır....
Beni doğru yöne yönlendirebilecek biri var mı? EBay? AliExpress? Gerçekten ne yaparsa yapsın sadece 640 mmhg çekebilmesi gerekiyor ve kimse bu birim olarak listelemiyor gibi görünüyor.
EBay'de bir tane dönüştürme yaptım (yine de Çin'den, bu yüzden muhtemelen AliExpress'ten alırdım).
Teşekkürler! Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var!

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Yani. VAKUM BIRÇOK INSAN IÇIN KAFA KARIŞTIRICIDIR. 640 mm/hg yaklaşık 2,5 psi vakumdur. Yani deniz seviyesindeki hava basıncından (14,7 psi) 2,5 psi daha düşüktür. Bu aslında bir vakum değildir, sadece 750 mm/hg olan atmosferik basınçtan daha düşüktür. 1 atmosfer 14,7 psi 750 Pascale 1 torrent. Yine de bu küçük vakum miktarı, farları veya ön cam yıkama mekanizmalarını çalıştıran 12v Dc otomotiv vakum pompası ile elde edilebilir. Bir tanesini 25-30 dolara alabilirsiniz.
Listedeki bir sonraki pompa tek kademeli döner kanatlı vakum pompasıdır. Epoksiden kabarcıkları vakumlarlar, 1/4 ila 1/3 hp'dir ve ihtiyacınız olduğunu söylediğiniz vakumun 15+ katını üretebilirler. Ebay Amazon'da 50-70 dolara bulunabilirler. Daha büyük tek kademeli pompalar mevcuttur, çift kademeli döner kanatlar ve ihtiyacınız olanın 20 katından başlayarak 50 veya daha fazla katına kadar diğer tasarımlar mevcuttur. Bir soğuk tutucu alın yoksa her kullandığınızda yağ değiştirirsiniz. Genel olarak otomotiv tipi pompalar tuzak gerektirmez, basınç veya vakum yapabilir, yağ gerektirmez ve çok küçüktür. Her tipin bazı artıları ve eksileri vardır

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
İlginçtir ki, burada bir kimyagerle tanıştım ve o da tam olarak aynı şeyi söyledi. Ayrıca bu konuda pootube'da bir video izledim ve bu da anlayışımı daha da geliştirdi.
Daha önce bir el vakum pompası kullanmıştım ama kırıldı.
Sonunda ikisi bir arada, pozitif basınçlı ve negatif basınçlı - muhtemelen araba tamiri için (yani öyle yazıyor) bir pompa aldım.
Maksimum basıncının 7 bar olduğunu söylüyor.
Dürüst olmak gerekirse, sanırım 650 mm hg civarında bir vakum damıtma kullanan rasemik amfetamin sentezini takip etmeyi hedefliyordum, bu yüzden dediğiniz gibi gerçekten küçük bir vakum (veya haklı olarak belirttiğiniz gibi negatif basınç.😀).
Dürüst olmak gerekirse bu garip bir vakum gibi görünüyor çünkü sizin de haklı olarak belirttiğiniz gibi 650 mm hg atmosferik basıncın 🙃 çok altında ya da üstünde değil.
Sanırım fark ettiğim en büyük şey, bir laboratuvardaki pompalar için 1 beden herkese uymaz senaryosu değil... birden fazla farklı tipe ihtiyaç var - özellikle bir rotovap veya bir GCMS veya başka bir şey almaktan bahsediyorsak....
Ayrıca vakum yapacağım şey ile pompa arasına koymak için bir soğuk tutucu almam gerektiğini fark ettim - her ihtimale karşı. Sanırım şimdi her şeyi anladım.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Bu arada, yazıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, buraya yazı göndermekte oldukça yeniyim ve uzun zamandır pusuda bekliyordum - en azından sizi bulduğumdan beri! Ayrıca (kelime oyunu yapmıyorum) ne yaptığını gerçekten bilen ve çok ilham verici bulduğum en az 1 kişiyle tanışmamı sağladı....

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Elektrikli pompaların itilebilmesi bazen kullanışlıdır, size nasıl olduğunu anlatacağım. Vakum kaynama sıcaklığını düşürür, basınç ise yükseltir. 2 atmosferde (ortamın 14,7 psi üzerinde) su 212 yerine 250 derecede kaynar. Bununla yapabileceğiniz birkaç şey var. Bence en iyi şey kristalizasyon için aşırı doymuş bir çözelti yapmaktır. Bir şeyi minimum sıcak çözücü içinde çözüyorsunuz. Kristalleşmeye başlıyor. Mükemmel, çözücüyü bir dakika kaynatın. Hava hattınızı takın ve basınç uygulayın. Şimdi çözücü daha da ısınabilir. Kristaller yeniden çözülür ve siz de ısıyı kesersiniz. İşte bu, tahmin ya da herhangi bir şey olmadan aşırı doymuş çözelti çökelmeye başlasın ve basınç uygulayın. Muhtemelen ilk hasattan sonra çözücüyü vakumlamaktan kurtulursunuz.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Filtrasyon için kullanılmış bir dişçi pompası en iyisidir, ucuzdurlar ve Çin'in 60 dolarlık saçmalıklarından çok daha kalitelidirler. Ebay ya da daha iyi ilanlar. Bunlar biraz kötü kullanıma dayanır, diğerleri uzun zaman önce ölmüş olurdu.
Gerçek vakum distilasyonu için balast valfli iki kademeli döner kanatlı yağ sızdırmaz bir pompaya ihtiyacınız vardır. Kullanılmış 50 yıllık bir laboratuvar pompası yeni bir HVAC pompasından daha iyidir.

Vakumu düzenlemek için emme hattına bir T-konnektör ve bir iğne valf koyarsınız. 5 $.

Göstergeye ihtiyacınız yok. Mekanik olanlar 100 mbar'ın altında işe yaramaz ve dijital olanlar çok pahalı ve sağlam değil. İhtiyacınız olan tek şey iğne valfine yumuşak bir dokunuştur.

Ve DAİMA önce sabit bir vakum oluşturun ve ardından ısı uygulayın. HER ZAMAN.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Ben kimyager değilim. Tek kademeli bir pompa -50 derecede su kaynatabilir, bu kadar vakuma ne gerek var? Kendi kendini finanse eden gizli bir ilaç kimyagerinin daha fazla vakum kullanabileceği bir senaryo var mı? Standart cam eşyalar daha fazla vakumu destekleyebilir mi?

blacky2340

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Sizi bilmem ama benim vakum pompam 20 avrodan daha ucuza mal oldu. Sadece eski bir buzdolabının kompresörünü söküp içindeki freonu boşalttım ve bir prize taktım. Döner kanatlı pompamdan çok daha uzun süre dayandı ve hala hayatta.

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
59
Ağır hizmet tipi yüksek basınçlı bir su pompası satın aldım (aliexpress veya amazon değil). Büyük bir plastik kutu ve uygun hortum kullanarak suyu devridaim ettiriyor.
Sonra çıkışa bir aspiratör yerleştiriliyor. Böylece kombinasyon aynı zamanda gazı temizleyebilir ve gerekirse sıvıları pompalayabilir. Aspiratörde suyun 25 santigrat derecede kaynamasını sağlayacak kadar yüksek bir basınç elde edebiliyorum. Kutuya birkaç şerit buz küpü koyduğumda, vakum daha düşük olacak ve su 10/15'te kaynayabilir ve kimyasallara da dayanıklıdır (en azından test ettiğim brom için). Ayarlamak güç kaynağının düğmesini yukarı/aşağı çevirmek kadar kolay.

Last edited:

blacky2340

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Çözücüler içeri girdiğinde diğer bazı pompaların yaptığı gibi sıkışmayan 20 eur'luk bir buzdolabı kompresörünü yenebilir mi?

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
59
Fiyat açısından: hayır. Ama buzdolabı kompresörü kullanmadığım için bir şey söyleyemem.

yuiopjkl

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
44
Sadece 640 mmhg'ye ihtiyacınız var
Kullanım (12V R385 DC Diyaframlı Pompa)
Ucuzdur ve ihtiyacınız olandan daha fazla basınç elde edebilirsiniz.
Ayrıca kondensere su pompalamak için de kullanabilirsiniz.