Kırmızı p veya fosfor içeriği iyotu yer ve hidriodik asit, (sanırım?) geri dönüştürülen bazı şeyler (hipo?), fosgen gazı ve biraz su ile birlikte üründür.
Zaten HI (hidriodik asit) varsa meth yapmak gerekli değildir, ancak geri dönüştürülür ve tükenene kadar herhangi bir iyotla reaksiyona girmeye devam eder. Bu yüzden kırmızı p'nizi saklayabilir ve etkisiz hale gelmeden önce birkaç pişirme için kullanabilirsiniz (ya da bana öyle söylendi). Hipo'nun başka bir kullanım için saklanabildiğini hiç duymadım, bu yüzden bundan emin değilim. Kırmızı p genellikle EP/PSE ile reaksiyondan sonra çözeltiden süzülür ve kalan iyot HCl'ye dönüşmeden önce sodyum tiyosülfat ile nötralize edilir.
Tam mekanizmayı bilmiyorum ve daha fazla aramak istemiyorum.... Bu konuda da çok fazla bilgi görmedim çünkü 'modası geçmiş' bir yöntem ve artık kimse uğraşamıyor, bu yüzden kırmızı p'nin EP/PSE'yi indirgemek için kullanıldıktan sonra hidriodik asidi rejenere edip etmeyeceğinden veya yerinde mi yoksa sadece hidriodik asit yapmak için iyotla reaksiyona girmek için mi kullanılabileceğinden tam olarak emin değilim. Belki bunu gerçekten bilen ve açıklayabilecek biri bizi şımartır...