Metilaminasyon - Kabın malzemesi - bazı sorular

Prima4mmc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Merhaba. Şimdiye kadar, metilaminasyon reaksiyonunu laboratuvar cam şişelerinde daha düşük bir oranda gerçekleştirdim ve HDPE varillerde ölçeği art arda artırdım. Freebaz durulama işleminin yanı sıra hidroklorik asitle asitlendirme de aynı kapta gerçekleştirildi.

Metilaminasyondan temizlemeye ve asitleştirmeye kadar tüm sürecin paslanmaz çelik bir kapta yapılıp yapılamayacağını sormak istiyorum. Süreç boyunca kullanılan reaktifler şunlardır:
- dcm
- metilamin %40 su içinde
- bk4
- aseton
- suda hidroklorik asit 37

İsteğe bağlı:
- nmp
- BENZEN

Paslanmaz çelik bu reaktiflerden herhangi biriyle etkileşime girmez mi? Ben en çok böyle bir paslanmaz çelik kapta hidroklorik asitle asitlendirme adımından korkuyorum.

Selamlar ve yardımlarınız için standart teşekkürler, bu forum çok değerli ❤️.

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Paslanmaz çelik kötü bir fikir. Freebase metal ile reaksiyona girer ve ayrışır. hidroklorik asit birkaç demlemeden sonra herhangi bir şekilde pas verecektir. HDPE veya cam kullanın, polipropilen de kullanabilirsiniz

Prima4mmc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Cevabınız için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla emaye kaplar uygun, bu konuda bir bilginiz var mı?

Hdpe konusunda tamamen haklısınız, şu anda bir curtec 68.5L varil kullanıyorum. Mükemmel çalışıyor

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Evet, emaye kaplar da uygundur