Question Burada Paylaşılan Bir Sentezi Açıklayacak Bir Kimyacıya İhtiyacınız Var

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148

Öncelikle tüm forum üyelerineselamlar .

Size biraz kendimden ve forumda bazı sentezleri öğrenirken ve uygularken yaşadığım sorunlardan bahsedeceğim. Buradaki profesyonel yeraltı kimyagerlerinin sorunlarımı çözeceğini düşünüyorum :)

Yaklaşık 1 aydır bu forumda paylaşılan tüm sentezleri ve insanların sorun yaşadığı bazı noktaları inceliyor ve karşılaştıkları potansiyel sorunları sessizce yaşıyorum. Üniversitede okuduğum bölümden dolayı amfetamin ve türevleri ile çok ilgiliyim. Bu yüzden ülkemde diploma sahibi olup hiçbir şey bilmeyen salaklardan öğrenmek yerine yabancı kaynaklardan araştırma yapıp istediğim bilgiye ulaşmaya çalışıyorum.

Ben Türkiye'de yaşıyorum. Dolayısıyla ana dilim Türkçe. Burada bazı işlemlerde kullandığınız terimler bizden çok farklı. Bazı sentezlerde ne yapmaya çalıştığınızı anlayamıyorum. Anlamadığım bir terimi veya kelimeyi internette veya forumda aramak neredeyse imkansız.
Aşağıda yazdığım sentezi bu forumda buldum. Maalesef bu sentezi paylaşan üyemiz genç kimyagerler için pek açıklayıcı bilgi paylaşmamış :(

Sözü daha fazla uzatmadan siz değerli meslek hocalarıma aşağıdaki satırların yanına / koyduğum kısımları numaralandırarak sorular yazacağım. Soruları numaralandırdığım şekilde cevaplarsanız çok sevinirim. :)

4,8g PseudoE /1
2,5g RP
6g I2 /2
1,5ml H3PO4

yağ banyosu
4 Saat Reflux
reaksiyon sonrası:

150ml DH2O /3
NaOH ekleyin PH 12+ /3-1
100ml Ksilen /3-2

ılık ile yıkayın, soğuk DH2O /4
ayrı huni /5

+20ml DH2O /6
+20ml DH2O /6-1
%35HCL ekleyin PH 7 /6-2

ısıda buharlaştırın /7
soğuk Aseton ile yıkayın /8
aseton ile İzopropilalkolde yeniden kristalleştirme /9
12 saat dondurucuda bekletin
süzün

SORULARIM:
1: Burada bahsedilen psödoefedrin ilaçlarından direk çıkarıp koyduğumuz psödoefedrin mi yoksa saf mı (kutudan çıkarıp hiçbir işlem yapmadan ezdiğimiz haplar)... Eğer ilaç ise hangi ilacı önerirsiniz ve kaç mg olduğunun bir önemi var mı? Ülkemizde bazı ilaç kutularının üzerinde Pseudoephedrine (PEH) yazıyor. PEH yazması bu işlem için işe yaramaz anlamına geliyor sanırım.
2: Burada iyottan bahsediliyor. ama I2 yazması kafamı karıştırdı. Hocama sorduğumda iyot bileşiği olduğunu ama kendisinin de bilmediğini söyledi. 2 neyi ifade ediyor?
3: Reaksiyondan sonra burada yaptığımız işlemleri reaksiyonun gerçekleştiği baloncukta mı yapacağız yoksa bunu ayrıca bir bardakta mı yapmamız gerekiyor?
3-1: Anladığım kadarıyla sodyum hidroksit kullanarak pH seviyesini 12'nin üzerine çıkarmamız istenmiş. Eğer doğru anladıysam sadece EVET SEN APTALSIN deyin :D

3-2: Bir önceki maddede pH seviyesini arttırdıysak neden tekrar asit ekleyip pH dengesini bozuyoruz? Bunu eklemekteki amacımız nedir?
4: Bu makalede yapılan hiçbir şeyi anlamıyorum lütfen açıkça anlatın veya öğrenebileceğim bir makale veya video gönderin.
5: Bu makalede yapılan hiçbir şeyi anlamıyorum lütfen açıkça anlatın veya öğrenebileceğim bir makale veya video gönderin.
6: nereye ekliyoruz
6-1: nereye ekliyoruz
6:2: Sanırım burada yapmaya çalıştığımız şey HCl kullanarak karışımı nötralize etmek. (ama hala hangi karışımı ekleyeceğimi bilmiyorum:D)
7: bunu yapmaktaki amacımız nedir ve hangi karışımı buharlaştırmaya çalışıyoruz
8: soğuk aseton ile yıkama işlemi nedir? ve neden yapılır? (Bunun nasıl yapıldığına dair net bir açıklamaya ihtiyacım var çünkü ilk defa öğreneceğim bir durum)
9: En çok açıklama istediğim soru bu. Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Nasıl ve neden yapıldığına dair net bir açıklamaya ihtiyacım var.

Sanırım ihtiyacım olan tüm sorular bunlar. Cevaplarınız için şimdiden herkese teşekkür ederim. Ve şunu da belirtmek isterim ki G.Patton hocamızın paylaştığı sentezlerin neredeyse tamamını defterime not alarak ve üzerinde çalışarak anlamaya çalışıyorum. Defterimin ilk sayfasına siz benim gizli kahramanımsınız diye not düştüm.
Eğer bir gün tutuklanırsam hapishanede tüm arkadaşlarıma sizi anlatacağım. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Solution
No, sorry, you actually made an effort to read the syntheses. I won't be like that. But really, can you link to the original synthesis description, because the steps you describe doesn't make sense.
But:
5. You add the xylene to bind the amphetamine freebase in. It's soluble in xylene or toluene, but not water soluble, so it will form a layer on top of the layer of water and water soluble stuff. Then you pour everything in a separating funnel (if you don't know what a separating funnel is and how to use it, research that) and let the layers separate, after which you drain out the bottom water layer.
You're now left with a rather dirty mix of xylene, freebase meth and impurities in your funnel. You pour water on that, shake the funnel...

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Önce organik kimya terimlerini ve tekniklerini inceleyin, böylece süreçleri ve terimleri anlarsınız, buradan başlamanızı tavsiye ederim.
Ayrıca bu forumdaki diğer sentez videolarını izleyin, böylece daha iyi bir resim elde edebilirsiniz. youtube'da süreçleri daha iyi anlayabileceğiniz çok sayıda video var.
benden birkaç ipucu 1.ya zaten saflaştırılmış sözde kullanın, eğer ezilmiş haplarınız varsa, sözde hapları hap dolgularından ayırmanız gerekir (sanırım burada bununla ilgili bir yazı var, emin değilim ama başka bir yerde de bulabilirsiniz). 2.I2, elementer formunda iyottur, her zaman 2'nin kısaltmasında görünen oksijen (O2) gibi bileşiklerden biridir. yani normal iyot. kimya öğretmenine bunu sorduysanız ve bilmiyorsa kovulmalıdır.

Tutuklanma kardeşim. Tutuklanırsan bunu yapma xD
Ayrıca çabalarınızda iyi şanslar, bu forumda her zaman yardım etmeye hazır olan benden çok daha yetenekli insanlar var.
Kendinize dikkat edin.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
1: Saf efedrin veya psödoefedrin.
2: Saf iyodon
3: Eğer bir şeyler dökmek istemiyorsanız, aynı çekiş kabında
3.1: evet seni̇ aptal
3.2: Serbest bazlı yağ yapmak için hidroksit eklersiniz. Ayırma işleminden sonra, ürünün tuz formunu elde etmek için bunu asitle işlemden geçirirsiniz. "Asit/baz ekstraksiyonu "nu araştırın.
4: Buraya kadar geldim ve şimdi hiçbir şey anlamadığını mı söylüyorsun?
5: Tamam, ben yokum. Sadece temel kimyayı okuyun ve youtube'da bir sürü kimya videosu izleyin.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Hayır, üzgünüm, sentezleri okumak için gerçekten çaba sarf ettiniz. Ben öyle yapmayacağım. Ama gerçekten, orijinal sentez açıklamasına bağlantı verebilir misiniz, çünkü tanımladığınız adımlar mantıklı değil.
Ama:
5. Amfetamin freebazı bağlamak için ksilen ekliyorsunuz. Ksilen veya toluende çözünür, ancak suda çözünmez, bu nedenle su ve suda çözünen madde tabakasının üzerinde bir tabaka oluşturacaktır. Daha sonra her şeyi bir ayırma hunisine dökün (ayırma hunisinin ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını bilmiyorsanız, araştırın) ve katmanların ayrılmasına izin verin, ardından alttaki su katmanını boşaltın.
Artık huninizde oldukça kirli bir ksilen, serbest baz meth ve safsızlık karışımı kalır. Bunun üzerine su dökün, huniyi sallayın (ve havalandırın, bu konuda youtube'daki videolara bakın) ve katmanların tekrar ayrılmasını sağlayın. Su katmanını boşaltın ve atın. Birkaç kez tekrarlayın. Bu şekilde ksilen/meth frebase karışımınızdaki suda çözünen safsızlıkları temizlersiniz.

6. Yukarıda yapılan yıkamada. Sanırım, ama hangi prosedürden bahsettiğinizi bilmiyorum.

Daha sonra serbest bazdan metamfetamin HCl yapmak için HCl eklersiniz. Bu genellikle karışımın içinden kuru HCl gazı köpürtülerek yapılır. Bunun için bir teknik var, forumda "laboratuar teknikleri" altında bulabilirsiniz. Mükemmel pH değerine HCl eklendiğinde ya da gaz köpürtüldüğünde, tuz ksilen karışımında beyaz, pul pul ya da kristalimsi çökeltiler oluşturur. Çok güzel bir manzara. Genellikle bu aşamadan sonra metamfetamin tuzunu filtrelersiniz.

7: Muhtemelen ksilen, ama orijinal yazıya GERÇEKTEN ihtiyacım var.

8. Tuzunuzun üzerine soğuk aseton dökün ve çalkalayın. Asetonda çözünen safsızlıklar yıkanacaktır.

9. Tuzunuzu içinde bir miktar aseton bulunan izopropil alkolde çözün. Tuzu çözmeye yetecek kadar ekleyin, gerekirse biraz ısıtın. Tuz ılık bir çözeltide soğuktan daha fazla çözünür, bu nedenle dondurucuya koyduğunuzda sihir gibi meth kristalleri oluşacaktır. Safsızlıklar çözeltide kalacak ve filtreleyip kurutabileceğiniz ve ilaç yapabileceğiniz temiz, beyaz bir tuz elde edeceksiniz.

Bunun gibi bir şey. Ama dediğim gibi, notlarınız gerçekten biraz tuhaf, bu yüzden sadece orijinal kırmızı P-sentezi açıklamasına bağlantı verin.

Solution

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148
Bahsettiğim sentezi buradan okuyabilirsiniz
Sentez konusunda bir hata ya da eksiklik var, haklısınız. Google Translate kullandığım için yazdığım bazı şeylerde de hata olabilir.
Ama bazı işlemleri anlamamı sağladığınız için çok teşekkür ederim. Henüz genç bir kimya öğrencisiyim. bu cevaplar altın değerinde
Basit kimyasallardan Meth sentezi için ulaşabileceğim anlaşılır bir makale linki bırakabilir misiniz. genç bir kimya öğrencisi için?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Rhodium arşivine göz atmanız yeterli. https://chemistry.mdma.ch/hiveboard/rhodium/

Mesele şu ki, sentezlerin tanımını anlamıyorsanız, bunları gerçekleştirebilmek için aslında daha fazla bilgi edinmeniz gerekir. Ya da her halükarda onları mahvedecek, muhtemelen kendinize veya başkalarına zarar vereceksiniz.
Anlamadığınız terimleri ve açıklamaları alın ve Google'da arayın. Youtube'da araştırın. Özenti kimyagerlerden oluşan diğer toplulukları arayın ve okuyun. Önce sabun yapmak veya kloroform veya klorobutanol üretmek gibi bazı basit sentezler yapın. Youtube'da NileRed'e ve BitChute'da Chemplayer'a bakın. Kendi reaktiflerinizi ve öncüllerinizi sentezleyin. Eğer orada verilen açıklamaları anlamak sizin için zorsa, bunları araştırın.

Ve dürüst olmak gerekirse, bu sentez açıklamalarını anlamıyorsanız, kimya öğrencisi olduğunuzdan gerçekten şüpheliyim, daha çok uyuşturucu yapmakla ilgilenen bir lise öğrencisi gibisiniz, değil mi? Bunda yanlış bir şey yok, ama gerçekten daha az karmaşık sentez açıklamalarına ihtiyacınız yok, daha fazla bilgiye ihtiyacınız var. Ve muhtemelen biraz daha İngilizce öğrenmeye? İnternetteki bilgilerin çoğu Rusça veya İngilizce olacaktır.

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben kesinlikle bir lise öğrencisi değilim. Türkiye'de kimya ile ilgili kullandığımız terimler bu forumda kullandıklarınızdan farklı olduğu için çeviri yapmakta zorlanıyorum tek sorunum bu.
Önümüzdeki aydan itibaren beni bu forumda yaptığım sentezlerle daha çok göreceksiniz.
Çok çalışacağımdan emin olabilirsiniz Docx

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Burada uluslararası İngilizce terimleri kullanıyorum. İyi şanslar! Başarı raporlarınızı dört gözle bekliyoruz =)