Question Lütfen Yardım Edin, Sorularım Var

Blondyna

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
6
Herkese merhaba, sorularım var ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Kuru asetonu nereden bulabilirim veya nasıl susuz hale getirebilirim? Sülfürik asit yüzde kaç, nereden bulabilirim? Ya da başka bir asit ile ikame edilebilir mi? Neden IPA? Çok kötü kokuyor ve buharlaşması çok uzun sürüyor. Teşekkürler

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama ABD'de her dolar dükkânında veya süpermarkette %100 aseton satıyorlar. 100 aseton olduğu için kurudur. Tam güçlü "konsantre" sülfürik asit sanırım %98,3'tür. 18,4 mol. Bir asit yaparken "tarif" buna dayanır. Endüstriyel tedarikçilerde, kimyasal tedarikçilerinde, internette bulabilirsiniz ya da drenaj temizleyicisini çeşitli yollarla saflaştırabilirsiniz. Genellikle %90'dır. Neden IPA olduğu ne yaptığınıza bağlıdır. Çoğu zaman bunun nedeni satın alınabilmesi veya kolayca %100 saflıkta yapılabilmesidir.

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
Amerika'da asetonu herhangi bir nalburdan boya bölümü altında satın alabilirsiniz. (Amerika dışında yerel boya ya da tamirci dükkanlarından).
Kuru hale getirmek için caso4 gibi bir kurutucu madde ile damıtmanız gerekir (kaynama noktası 56 C).
H2SO4'ü yine nalburdan %35-63 oranında satın alabilir ve daha sonra konsantre edebilirsiniz. (diğer mineral asitler de mümkündür ancak sentezinize bağlıdır).
IPA'nın buharlaşması uzun sürmez (eğer kuruysa), eğer IPA'nın koktuğunu düşünüyorsanız kimyayı bırakmalısınız. (çeker ocak ya da uzaktan açık havalandırma kullanın).

Chemplayer'dan bazı video dersleri alın veya youtube'da 1000'lerce video var ve birkaç organik kimya laboratuvarı kılavuzu okuyun.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Amerika Birleşik Devletleri'nde misiniz? Elbette söyledikleriniz doğru. Boya inceltici aseton alıp kurutmanın %100 asetonlu oje çıkarıcı almaya göre bir faydası var mı? Aynı soru sülfürik asit için de geçerli. Grainger Grizzly'den satın almadığınız sürece, diğer bazı endüstriyel tedarikçilerden veya kimya tedarikçilerinden konsantre edilmesi gerekebilir (ihtiyacınız olan mol gücüne bağlı olarak çoğu zaman gerekmez) daha az konsantre bir formla başlamanın herhangi bir avantajı var mı? İzopropanolün genellikle kurutulması gerekir, ancak onu tuzlayabilirsiniz, ki bu çok kolaydır. Soruyorum çünkü mevcut en iyi ürünleri kullanmak istiyorum ve belki de şu anda kullanmıyorum

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
Beni etiketleyerek ne demek istiyorsun?
  1. litrelerce oje çıkarıcı satın almazsınız ve oldukça pahalıdır (%100 de değildir), nalburdan toplu olarak satın alınabilir ve oldukça ucuzdur.
  2. kimse size %99,3 H2SO4 satmayacaktır ve eğer biri satarsa da ondan uzak durun. bu konsantrasyon için çok fazla uygulama yoktur. ve ilaç sentezinde bile buna ihtiyacınız yoktur.
Zorla cevap yazarak zaman kaybetmeyin. sadece BS değil, uygun kalitede cevaplar üzerinde çalışın.

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Tamamen kuru aseton satın almak, mutlak etanol satın almak kadar aptalcadır. Biraz bulsanız bile yine de higroskopiktir, bu nedenle sadece siz açana kadar o şekilde kalacaktır.