- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Merhaba kimyager dostlar. Bugün psödoefedrin hidroklorür içeren bir soğuk algınlığı ilacı (kapsül) getirdim. Bir kutuda 8 kapsül var. Her kapsül 90 mg psödoefedrin içeriyor, toplamda 0,72 gram. Fiyatı 1,5 ABD Doları ile çok ucuzdur. İşte içeriği: Her kapsül 90 mg psödoefedrin hidroklorür içerir. mg, klorfeniramin maleat (klorfeniramin) 4 mg. Yardımcı maddeler: nişasta, sukroz, hidroksipropil metilselüloz, etil selüloz polimeri, Opadry sarı kuru sprey malzemesi, Opadry pembe kuru sprey malzemesi. Ekstraksiyonu nasıl en üst düzeye çıkarabilirim?
Kendi ekstraksiyon adımlarım: kapsülü açın - %99 etanolde bekletin - emme filtrasyonu - filtratı ekstrakta buharlaştırın - ekstrakta soğuk su ekleyin (tutkal görünecektir) - emme filtrasyonu - filtratı alkali PH12 + 'ya ayarlayın ve sonra ekstrakte edin, (ksilen) Ekstraktı kurutun - kuruduktan sonra hidrojen klorür gazından geçirin (pH asitliğe ulaşır) - beyaz psödoefedrin hidroklorür tozu elde etmek için emme ile süzün. Ancak birkaç ekstraksiyon denedim ve sadece çok az psödoefedrin elde ettim. Verimi arttırmanın herhangi bir yolu var mı?
Kendi ekstraksiyon adımlarım: kapsülü açın - %99 etanolde bekletin - emme filtrasyonu - filtratı ekstrakta buharlaştırın - ekstrakta soğuk su ekleyin (tutkal görünecektir) - emme filtrasyonu - filtratı alkali PH12 + 'ya ayarlayın ve sonra ekstrakte edin, (ksilen) Ekstraktı kurutun - kuruduktan sonra hidrojen klorür gazından geçirin (pH asitliğe ulaşır) - beyaz psödoefedrin hidroklorür tozu elde etmek için emme ile süzün. Ancak birkaç ekstraksiyon denedim ve sadece çok az psödoefedrin elde ettim. Verimi arttırmanın herhangi bir yolu var mı?