G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,850
- Deals
- 1
Giriş
Psilocybe Cubensis mantarlarından psilosin izolasyonu ve tanımlanması için basit bir sulu ekstraksiyon yöntemi rapor edilmiştir. Bu yöntem, fosfat esterinin psilosine fosforilasyonunu kullanır, bu da daha yüksek bir ürün verimini kolaylaştırır ve tanımlamayı basitleştirir. Bu yöntemle ekstrakte edilen psilosin, kızılötesi spektroskopi ve gaz kromatografisi/kütle spektrometresi ile tanımlamaya izin verecek şekilde yeterince konsantredir ve yardımcı kirleticilerden arındırılmıştır.
Ayrıca alkol kullanılarak Psilosibin ekstraksiyonu, Psilosibin ekstraksiyonu için sempatik prosedür temsil edilmiştir. Psilosibin insan vücudunda psilosine dönüşür.
Ayrıca alkol kullanılarak Psilosibin ekstraksiyonu, Psilosibin ekstraksiyonu için sempatik prosedür temsil edilmiştir. Psilosibin insan vücudunda psilosine dönüşür.
Psilosibin ve psilosin
Triptaminler, yaklaşık 600 alkaloid içeren 20'den fazla indol bileşiği sınıfındaki dört halüsinojenik indol kategorisinden biridir. Hofmann ve arkadaşları tarafından izole edilmelerinden bu yana psilosin ve psilosibin ile önemli araştırmalar yapılmıştır. Dört cinste (Conocybe, Panaeolus, Psilocybe, Stropharia) iki düzineden fazla mantar türünden psilosin ve psilosibini izole etmek için çeşitli ekstraksiyon teknikleri kullanılmıştır. Metanol kullanan teknikler üre, ergosterol, ergosteral peroksit, α,α-trehaloz, baeocystin ve norbaeocystin gibi diğer bileşikleri birlikte ekstrakte etmektedir. Şu anda, psilosin ve psilosibin için faydalı bir sulu ekstraksiyon prosedürü bildirilmemiştir.
Psilosibinin in vivo psilosine defosforilasyonu iyi belgelenmiştir ve merkezi sinir sistemi aktivitesinin çoğunu veya tamamını açıkladığı düşünülmektedir. Psilosibinin psilosinedönüştürülmesi, psilosibinin çok düşük lipid çözünürlüğü nedeniyle organik çözücülerle sulu ekstraksiyon için de gereklidir.
Psilosin ve psilosibinin konsantrasyonu ve tespit edilebilirliği, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli değişkenlere bağlıdır.
Psilosibinin in vivo psilosine defosforilasyonu iyi belgelenmiştir ve merkezi sinir sistemi aktivitesinin çoğunu veya tamamını açıkladığı düşünülmektedir. Psilosibinin psilosinedönüştürülmesi, psilosibinin çok düşük lipid çözünürlüğü nedeniyle organik çözücülerle sulu ekstraksiyon için de gereklidir.
Psilosin ve psilosibinin konsantrasyonu ve tespit edilebilirliği, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli değişkenlere bağlıdır.
- Psilosibin üretimini engelleyecek olan glikozun yokluğu.
- Düşük amonyum süksinat seviyeleri, bu da düşük psilosibin verimi sağlayacaktır.
- pH değerinin 7'den az olmasını gerektiren yetiştirme ortamı.
- Zamanlama: maksimum psilosibin üretimi çimlenmeden sonraki yedinci günde gerçekleşirken, miselyumun maksimum üretimine dokuzuncu günde ulaşılır.
- Sıcaklık: hasat edilmiş ve uzun süre oda sıcaklığında bırakılmış mantarlarda psilosin ve psilosibin tamamen kaybolacaktır.
- Oksidasyon: psilosin mavi bir ürüne oksitlenecektir (muhtemelen psilosin ve psilosibin içeren dört cinsin mavimsi rengini açıklamaktadır).
Bu mantarların artan popülaritesi ve inek gübresinde psilosin ve psilosibin içeren mantar yetiştirmek için ilaç odaklı yayınlardan temin edilebilen kitler nedeniyle, olgun mantarlardan makul ölçüde saf psilosin çıkaran basit bir sulu ekstraksiyon prosedürü geliştirilmiştir.
Ekipman ve cam eşyalar.
- Havan ve havan tokmağı.
- 250 mL Beher.
- Isıtıcılı su banyosu.
- Termometre.
- Huni.
- Kahve filtreleri.
Reaktifler.
- 2 ila 10 g kurutulmuş mantar.
- 100 mL Seyreltik asetik asit (sirke, AcOH %5-9 aq.).
- ~30 mL Buzlu asetik asit (AcOH).
- ~ 50 g Amonyum hidroksit (NH4OH).
- ~ 300 mL Damıtılmış su (H2O).
- 100 mL Dietil eter (Et2O).
- ~30 g Sodyum sülfat (Na2SO4) susuz.
Deneysel
2 ila 10 g kurutulmuş mantarın temsili bir örneği havan ve havan tokmağı ile ince bir toz haline getirilir. Toz, 250 mL'lik bir beherde 100 mL seyreltik asetik asit ile karıştırılır. pH, buzlu asetik asit ile pH 4'e ayarlanır. 1 saat bekletildikten sonra, beher 8 ila 10 dakika boyunca veya asit karışımının iç sıcaklığı 70 °C'ye ulaşana kadar kaynar su banyosuna yerleştirilir. Beher çıkarılır ve akan su altında oda sıcaklığına soğutulur. Asit karışımı, cam yünü kullanılarak emme (veya basit) filtrasyon yoluyla mantar tozundan ayrılır. Süzüntü konsantre amonyum hidroksit (NH4OH) ile pH 8'e getirilir ve iki 50 mL dietil eter porsiyonu ile hızlıca ekstrakte edilir. Emülsiyon oluşmasını önlemek için çalkalamak yerine hafifçe karıştırılmalıdır. Eter sodyum sülfat üzerinde kurutulur, süzülür ve ısı uygulanmadan buharlaştırılır.
Ham psilosin yeşilimsi bir kalıntı olarak görünecektir. Kloroform/heptan (1:3) ileyeniden kristalleştirme beyaz kristaller verir.
Ham psilosin yeşilimsi bir kalıntı olarak görünecektir. Kloroform/heptan (1:3) ileyeniden kristalleştirme beyaz kristaller verir.
Sonuçlar ve Tartışma
Bu yöntem, hem psilosin hem de psilosibinin birlikte ekstraksiyonu yoluyla halüsinojenik mantarlardan psilosinin hızlı bir şekilde izole edilmesini sağlar. Seyreltik asetik asit bu amaç için mükemmel bir çözücüdür çünkü her iki bileşik de asetik asitte çok çözünür11 ve diğer karışan maddelerin çok azı ekstrakte edilir, Büyük olasılıkla diğer bazı bileşikler birlikte ekstrakte edilir ancak sulu bazdan eter ekstraksiyonunda psilosinden uzaklaştırılır. Psilosibin, asit ekstraktının ısıtılmasıyla psilosine tamamen defosforile edilir. Bazın eklenmesinden sonra, psilosinin 7'den daha yüksek bir pH'da ayrışması nedeniyle etere ekstraksiyon hemen yapılmalıdır. Ekstraksiyon ve defosforilasyon adımları, az miktarda mantar materyalinden makul ölçüde saf psilosin üretir.
Alkol kullanarak psilosibin ekstraksiyonu
Ekipman ve reaktifler.
- 750 mL alkol (%50 etanol uygundur, ancak ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir)
- Jelatin karışımı, tadına göre lezzet
- Kahve filtreleri (ekstraksiyon başına 2 adet)
- 2 Tencere (1 tanesi çift kaynatma için, diğeri jelatin için)
- Huni(ler)
- Atışlar için Bardaklar
- 28 g Kraker Kuru Mantar (veya shot bardağı başına 1 g, 12,3 g APE + 16 g pins & aborts kullandım)
- 2 Quart/Pint Kavanoz
- Ölçü Kabı
- Öğütme Cihazı (Havan + Havaneli veya Blender, ben blenderın en kolayı olduğunu gördüm)
1. Mantarlarınızı öğütün.
Bir blender yaklaşık 2 dakika ve bir Havan + Havaneli yaklaşık 30 dakika sürer
Blender kullanıyorsanız mantar "tozunuzun" birkaç dakika çökmesini bekleyin
2. Mantar Tozunuzu Quart/Pint Kavanozunuza dökün (Ben Quarts kullandım)
Ben 28 g kullandım, bu da 200 mL doğranmış
3. Seçtiğiniz alkolü kurutulmuş ve doğranmış mantarların üzerine dökün, tozun üzerini örtecek kadar alkol olmasını istersiniz.
Mantarları bir kaşık ya da bıçak yardımıyla alkolle biraz karıştırın.
4. Tencerenizi biraz su ile doldurun. Kavanozdaki alkolün tamamını örtecek kadar olsun.
Prosedür
1. Kavanozu ocaktaki yüksek ısıdaki suyun içine yerleştirin.2. Kaynama noktasına yaklaşması için kavanozu yakından izleyin. Isının eşit dağılımını sağlamak için kavanozun etrafındaki suyu ve kavanozdaki karışımı hafifçe karıştırdım. 15 dakika kaynatın.
Karışım oldukça hızlı bir şekilde kaynamaya başlayacaktır. Bu nedenle, ocağın ısısını Yüksek'ten Düşük'e ve Orta-Düşük'e ayarlayacaksınız. Son ayar sadece ocağa göre değişir. Sıcaklıkları izlemek için uzun saplı bir termometre kullandım.
3. Karışımı 1 saat kaynatın. Karışımı 1 saat boyunca kaynatın.
4. Karışımı kavanozdan çıkarıp 2 kahve filtresine boşaltın; ben bunun için de bir huni kullandım. Ayrıca, kavanoz son derece SICAK olduğu için bir tür koruyucu El giysisi giymek istersiniz.
3. Karışımı 1 saat kaynatın. Karışımı 1 saat boyunca kaynatın.
4. Karışımı kavanozdan çıkarıp 2 kahve filtresine boşaltın; ben bunun için de bir huni kullandım. Ayrıca, kavanoz son derece SICAK olduğu için bir tür koruyucu El giysisi giymek istersiniz.
5. Psilosibin açısından zengin sıvınızı filtreden geçirerek karışımı hafifçe bastırın ve sıkın.
Çıplak ellerinizi kullanıyorsanız, en son bunu yaptığımda biraz takılmaya başladığım için onları lastik eldivenlerle kaplamak isteyebilirsiniz.
1 tam ekstraksiyondan sonra.
Sıkılmış Mantarları dört litrelik kavanozda presleyin.
6. Tam Ekstraksiyon elde etmek için yukarıdaki tüm adımları bir kez daha tekrarlayın.
Tekrar Filtrele'de.
Toplam Sıvı.
237 mL (8 oz).
İstediğinizden daha az çıkarsa daha fazla alkol ekleyebilir veya azaltmak için biraz daha kaynatabilirsiniz.
7. Sıvıyı kavanozun içinde bırakın.
7. Sıvıyı kavanozun içinde bırakın.
Jelatin Hazırlama
Oranlar:a. 237 mL (8 oz) psilosibin sıvım vardı. Bu nedenle sıcak ve soğuk suyun güzel bir karışımını istedim.
b. 237 mL (8 oz) suyu ölçün ve 15 dakika boyunca dondurucuya koyun.
c. 355 mL (12 oz) sıcak su + 89 mL (3 oz) kuru jelatin karışımı kullandım. Suyun kaynamasını BEKLEMEDİM, sadece tozu çözecek kadar sıcak olmasını bekledim.
Sıvıların Karıştırılması
1. Sıcak suyu alkol+ ile birlikte quart kavanoza dökün.2. Soğuk suyu quart kavanoza dökün. Soğuk suyu kavanozun içine dökün.
3. Biraz karıştırın
4. Bardaklara dökün.
Atış başına TAM Dozaj için Alternatif Karıştırma Yöntemi
1. Mantar karışımını tam bir sıvı miktarına düşürün.2. Mantarlı sıvınızı hassas ölçümler için bir şırıngaya veya dereceli silindire koyun.
3. Sıcak jelatinli su + soğuk suyu karıştırın ve her bardağa eşit miktarda dökün.
4. Mantarlı sıvınızı her bir bardağa eşit olarak enjekte edin/doldurun.
Artık tam dozajlı X miktarda Jello shot'ınız var.
Taze Dökülmüş İçkiler.
24 Saat boyunca soğutun ve sonra istediğiniz zaman tadını çıkarın.
Size 1 shot ile başlamanızı ve nasıl doz aldığınızı görmenizi tavsiye ederim. Hızlı bir başlangıç (20 dakika) ve daha kısa süreli (yaklaşık 3 saat) daha yoğun bir yolculuk yapmalısınız.
Last edited: