Question Irklaştırma

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Merhaba,
L-metamfetaminin rasemik ürüne geri dönüştürülmesi konusundan bahsedilen ilginç bir makaleye rastladım. Bu konuda deneyimi olan var mı?

Attachments

• wiqLnVGtT7.png
    wiqLnVGtT7.png
    118.2 KB · Views: 390

Evilcarrot2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
16
Bunu ben de gördüm ve daha fazlasını öğrenmek istiyorum.
O zaman kalan tüm l-amph veya l-methamp rasemik olarak yeniden üretilebilir ve sadece 1 kez geri kazanımla %25 daha fazla d-anpth veya d-methamph elde edilebilir.
Rasemitizasyon konusunda deneyimi olan varsa çok memnun olurum.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Evet, özellikle büyük ürün miktarları için çok ilginç olurdu. Ne yazık ki, daha kesin bir şey bulamadım, bu da sürecin çok karmaşık veya kârsız olduğunu varsaymama neden oluyor.

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
669
Deals
8
İlginç görünüyor, sürecin derinliklerine inmeye çalışıyorum, bunun için doğru yolu bulursam güncelleyeceğim ;-)

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
669
Deals
8
Hızlı bir şey olmayacak, şu anda çok fazla zamanım yok ama yapacağım, çok inatçıyım hahahah ;-)

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
İşlerin artık yoluna girmiş olmasından, bu kadar hızlı bir şekilde bir yol bulmuş olmalarından memnuniyet duyuyorum. Bir yol bulacağımızdan çok eminim. Btcboss2022'ye bu projeyi üstlendiği için teşekkür ederim :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Ürününüzü oda sıcaklığında karanlık bir odada çözücü içinde bırakmak, uzun bir süre sonra kendi kendine rasemize olmasına neden olacaktır. bunun ne anlama geldiğini anlıyorum ama bu bir seçenek

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Teşekkürler Uzun zaman ne anlama geliyor? Ben olsam bir denerdim.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Bunu kendim yapmadım, enantiomeri üzerine çalışan bir laboratuvarda çalışan bir insectoid arkadaştan duydum, bu yüzden tam olarak bilmiyorum, belki de çok kaba bir tahmin elde etmek için ekstrapolasyon yapabileceğiniz diğer bileşikler hakkında veriler vardır.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
O zaman bu konuda daha fazla araştırma yapacağım, belki bir şeyler bulabilirim. Çok teşekkürler

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Sanırım öyle, daha sonra konuyu okudum ve ısı ve ışık rasemizasyonu yönlendiriyor gibi görünüyor, deniz hayvanlarının fosillerini inceleyerek belirli bölgeleri tarihlendirmek için kullanılan bir kavram, prensip olarak enantiyomerlerin yüzdesine bakmak size hayvanın ölümünden bu yana ne kadar zaman geçtiğini söyleyebilir, çünkü çoğu amino asidin biyolojik sistemlerde levoroter formda kullanıldığını biliyorsunuz, Daha sonra ne kadar dekstroroter amino asit oluştuğuna bakarsınız ve oradan bölgenin yaşını tahmin edebilirsiniz, bu çok kabaca açıklanmıştır, sadece kavramın kanıtı olarak.Yani sadece ışık kısmında yanılmışım :p. İşte bazı kaynaklar, bunlardan biri iddia ediyor, doğrudan alıntı: 160 °C'de rasemik bir karışıma 10-20 saat içinde ulaşılırken, Arktik bölgelerde (-10 °C) rasemik denge 1-2 Ma gerektirir.
G.H. Miller, ... S.J. Clarke, Encyclopedia of Quaternary Science (İkinci Baskı) içinde, 2013
Rainer Grün, Encyclopedia of Archaeology içinde, 2008

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Acaba D'nin bir kısmının katalizör olarak bulunması gerekiyor mu?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5

"Rasemizasyon, bir amino asidi alternatif enantiyomerine veya ayna görüntüsü formuna dönüştüren kimyasal reaksiyondur. Rasemizasyonun ilerleme hızı, R gruplarının bir karbanyon ara ürününü stabilize etme kabiliyetine göre amino asitler arasında değişir. Karbanyon ara ürünü, hidrojen yan zinciri bir amino asitten soyutlandığında oluşan moleküldür. İdeal bir sistemde, hidrojen atomunun karbanyon ara ürününe yeniden eklenmesi üzerine, l- ve d-amino asit oluşum olasılığı eşittir ve ileri ve geri reaksiyon hızları eşittir. Bu koşullar altında, d/l modern dokularda sıfıra yakın değerlerden rasemik dengede birliğe ulaşana kadar ilerler. Bu koşulların bir sonucu da rasemizasyon derecesi arttıkça rasemizasyon hızının yavaşlamasıdır - d/l oranları doğrusal zamana karşı çizildiğinde ortaya çıkan karakteristik eğrisel eğilim."

D-amino asitler doğada o kadar nadir bulunur ki, insanlar var olmadıklarını bile düşünmüşlerdir, bu nedenle çoğu canlı sadece L-amino asitleri %100 oranında kullanır ve yine de zaman içinde rasemizasyona uğrarlar.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Rasemizasyon Deneyleri için Genel Prosedür. A
0.06 M amin (100 mg) ve tiyol (1.2 veya 0.2 equiv) çözeltisi
benzen içinde 2 saat (stokiyometrik koşul) veya 7 saat boyunca refluks edildi.
saat (katalitik koşul) AIBN varlığında (genel bir
20 mol % AIBN miktarı üç eşit parçaya bölünmüştür
kısımlar (reaksiyon süresi > 2 saat olduğunda) her 2 saatte bir ardışık olarak eklenmiştir). Konsantrasyondan sonra, kalıntı seyreltildi
HCl (1 M) ile çözüldü ve çözelti Et2O ile yıkandı. Et2O ile yıkandı.
sulu faz doymuş sodyum karbonat ile bazikleştirildi
ve Et2O ile ekstrakte edildi. Saf amin aşağıdakilerden sonra izole edildi
MgSO4 ve konsantrasyon üzerinde kurutma.