Merhaba, sorunun cevabı dışında her şeyden bahseden tüm bu olumsuz yorumları görünce şaşırdım. Şimdi, soruyu soranın ülkesinde neyin mevcut olup olmadığını bilmiyorum, ancak bu forum zorlukların üstesinden gelmek için birbirimize yardımcı olmaktır ve eminim ki hemen hemen her şey için çözümler vardır.
Başlangıç olarak asit-baz ekstraksiyonu ve Cetirizine içeren tabletlerin kullanılmasını tavsiye ederim, ancak bunu yapmadım. (Neredeyse her ülkede mevcut olduğu için benzer haplardan edinmeye çalışacağım - sonra prosedürü deneyeceğim, bazı tuzaklar sadece deneyerek ortaya çıkabilir).
1. Önce tabletlerinizi ince bir toz haline getirin - örneğin bir kahve değirmeni kullanarak
2. Tozu damıtılmış su içinde çözün
3. Çözünmeyen kalıntıyı (eğer varsa) vakumla filtreleyin
4. Sanırım Setirizin suda çözünür, ama aynı zamanda bir karboksilik asittir. Karboksilik asitler her zaman alkali bir çözeltide çözünürler çünkü bazlarla (NaOH, KOH, NaHCO3 vb.) tuz yaparlar.
5. Safsızlıkları gidermek için önce polar olmayan bir çözücü ile yıkama yapardım.
6. (Zorunlu değil, ancak çözeltiniz büyük miktarda ise, suyu yavaşça buharlaştırarak hacmi azaltabilirsiniz (veya vakumlu damıtma, rotavap her neye sahipseniz. Bu, ekstraksiyonunuzun verimliliğini artıracaktır).
7. Şimdi çözeltiyi %25 NaOH veya %33KOH ile en az pH12'ye kadar bazlayın, biraz üzerine çıkabilirsiniz, ancak aşırı baz kullanmayın, bu bir "daha fazlası daha iyidir" durumu değildir, aslında bazı kaynaklara göre sahte ürününüze zarar verebilir. Bazı insanlar önce polar olmayan bir çözücü (DCM, Kloroform, hekzan, petrol eteri vb.) eklemeyi, ardından baz eklemeyi önermektedir, böylece bazlanmış pseudo oluştuğu gibi hemen polar olmayan çözücüye geçecektir. Ben DCM kullanırdım çünkü o zaman su üstte olacak ve su fazında pH'ı daha kolay kontrol edebilirsiniz. Hangi çözücüye sahip olduğunuzu bana bildirin, halka açık çözücülerin bulunmadığı bir ülke hayal edemiyorum. Bir yapı markete, hırdavatçıya ya da sadece bir süpermarkete gidin ve etiketleri kontrol etmeye başlayın. Örneğin, boya çözücüleri veya leke çıkarıcı çözücü (ikincisi genellikle çok temizdir.) DCM boya sıyırıcılarda olabilir, mağazalar size satmazsa, pazarı veya diğer reklam sitelerini kontrol edin.
8. Çıkarabildiğiniz kadar çok çözücü ile çıkarın. Bunu üç kez yapın. İdeal olarak birleştirilmiş çözücü en az kalan su kadar olmalıdır. Bu verimliliği muazzam ölçüde artırır ve daha sonra damıtıp çözücünün çoğunu yine de kurtarabilirsiniz.
9. Çözücüyü 3 ekstraksiyondan birleştirin, bir miktar damıtılmış suyla 2 kez yıkayın Çözücü hacminin 1/4'ü yeterlidir. Ardından son olarak tuzlu suyla yıkayın - tuzlu suyun çözücünüzden mümkün olduğunca fazla su emebilmesi için bunu bir süre bekletin. Daha sonra kuru MgSO4 ile kurutun ve kurutucu maddeyi süzün. Nispeten temiz bir çözeltiye sahip olmalısınız.
10. Çözücünüzü damıtın ve elinizde sözde serbest baz kalsın.
11. Burada başka bileşenler olup olmadığını görmek için bir TLC yapardım, daha sonra temizlemek için vakumla filtreleyebilir veya yeterince güçlü bir vakum pompanız yoksa buharla damıtabilirsiniz. TLC konusunda deneyiminiz yoksa bunu bırakabilirsiniz, ürününüz indirgeme için uygun olmalıdır. Benzer tabletler bulabilirsem bunu yapmaya çalışacağım ve geri bildirimde bulunacağım.
Herhangi bir sorunuz olursa bana bildirin, sonra meth yapmak için bir sonraki aşamaya geçelim.