Bütanon ile benzaldehitten fenilaseton (P2P) sentezi Bir sorum var Kimyasal hesaplama ve pH düşüşü

Felix34-73

Don't buy from me
New Member
Reaction score
14
p2p kimyasal
80ml benzaldehit 80ml metil etil keton
160ml saf su klorform 64+64
240 gr sodyum bikarbonat|240 gr magnezyum sülfat
800ml buzlu asetik asit 104gr %50 hidrojen peroksit
240gr magnezyum sülfat
800ml saf su 400ml kloroform
48 g sodyum hidroksit 200 ml damıtılmış su 80 ml kloroform
240 g magnezyum sülfat
Bu kimyasal hesaplama doğru mu? Lütfen acil cevap verin
-----------------------------------------------
pH'ı su ve sodyum bikarbonat ile mi düşürmeliyim yoksa sadece sodyum bikarbonat mı kullanmalıyım?

Felix34-73

Don't buy from me
New Member
Reaction score
14
pH nötr işlemi için sodyum karbonat + kaç Gr kullanacağım, ayırma hunisinde pH'ı nötr yapacağım, skarbonat ve su karışımını doğrudan çözeltide yapabilir ve pH 7 seviyesine getirebilirim.

gmo

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5

View previous replies…

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Bu reaksiyonda herhangi bir su kullanmak düşük verim verecektir ve oluşan p2p hidrolize olacak ve daha sonra p2p / kendisi ile yoğunlaşmaya duyarlı olacak ve düşük verime neden olacaktır, ayrıca reaksiyonu hızlandırdığı bildirilen Bikarbonat kullanırdım
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0040403902016295

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Su eklemenin asetik asidi bikarbonatla reaksiyona sokacağından bahsetmiyorum bile

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
90
Felix'in yazısını gerçekten anlamadım. Eğer Baeyer-Williger'den bahsediyorsanız:

Nötr çözelti yapmak için her zaman sodyum karbonat kullanırım. BV-oksidasyonunda pH'ı daha az asidik veya nötr hale getirdiğimde, perasetik veya performik asidi daha az reaktif hale getirir ve bu da bu yan reaksiyonların birazını önler, tıpkı harici ısı olmadan yapmak gibi, bunların oluşmasını da önler (%100 değil). Rodyum Arşivleri'nden perasit oksidasyonları hakkında öğrendiğim şey buydu. Bu karbonatlar en azından bu iki perasitle başka türlü reaksiyona girmez. Sodyum karbonat asetik asit çözeltisiyle reaksiyona girdiğinde, sodyum asetat üretir, bunun da oksidasyon reaksiyonuyla iyi bir ilgisi vardır veya en azından kötü bir ilgisi yoktur. Hatırlamıyorum.

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
daha fazla bi̇lgi̇ vermeni̇z gereki̇yor, örneği̇n planladiğiniz i̇şlem nedi̇r çünkü si̇ze hemen söyleyebi̇li̇ri̇m ki̇ her şeyi̇ bi̇rbi̇ri̇ne kariştirirsaniz büyük bi̇r karmaşadan başka bi̇r şey elde edemezsi̇ni̇z