- Language
- 🇹🇷
- Reaction score
- 5
Tekrar merhaba arkadaşlar. "Universal Extraction Technique" yöntemini kullanarak PSE free base çıkarmaya çalıştım: Straight to Bee" yöntemini kullanarak çıkarmaya çalıştım. Burada resimlerle detaylı olarak yazacağım. Sonunda mumsu bir madde elde ettim. Konu hakkında bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler.
Öncelikle hapların içeriği ile başlayalım.
- ibuprofen
- psödoefedrin hidroklorür
- askorbik asit (C Vitamini)
- Susuz kalsiyum hidrojen fosfat
- Kroskarmeloz sodyum
- Povidon (k-30)
- Konuşmak
- Mikrokristalin selüloz (Tip 101)
- Silikon dioksit-siloid 244
- Hidrojene hint yağı
- Hidroksipropilmetilselüloz E-15
- Polivinil alkol
- Titanyum dioksit
- Kinolin sarısı alüminyum cila
- lesitin
- Ksantan sakızı
- Gün batımı sarısı alüminyum cila
Önce talimatları aynen takip ederek bir çıkarma işlemi yaptım. Çıkarma işleminden sonraki görüntüler aşağıdaki gibidir.
Daha sonra bu tekniği denememden bu yana çok zaman geçtiğini düşünerek, kendi zevkime göre biraz değiştirerek tekrar denedim.
Kendime göre değiştirdiğim şeyler daha az aseton, daha az mısır nişastası kullanmak ve çok fazla kurumasına izin vermeden petrol eteri ile kaynatmak oldu.
Şimdi sorularıma geçmek istiyorum.
1- İlk resimlerdeki mumsu madde tam olarak nedir?
2- Eğer mumsu madde doğru ise daha sonra üzerine Toluen HCl gazı geçirdim fakat herhangi bir kristal parçasının düştüğünü veya oluştuğunu görmedim. Çok mu az HCl gazı geçirdim yoksa daha fazla mı geçirmem gerekiyor?
3- Serbest bazın kristalleşmesi ne kadar sürer? Hemen kristalleşiyor mu yoksa 12 saat vs. beklemem mi gerekiyor?
4- Serbest baz RP/I2 reaksiyonunda kullanılabilir mi yoksa HCL tuzuna mı dönüştürmem gerekir?
5- Şimdilik elimde içeriğini yazdığım haplar var. Bunları nasıl çıkarabileceğim konusunda tecrübeli ve bilgili arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle hapların içeriği ile başlayalım.
- ibuprofen
- psödoefedrin hidroklorür
- askorbik asit (C Vitamini)
- Susuz kalsiyum hidrojen fosfat
- Kroskarmeloz sodyum
- Povidon (k-30)
- Konuşmak
- Mikrokristalin selüloz (Tip 101)
- Silikon dioksit-siloid 244
- Hidrojene hint yağı
- Hidroksipropilmetilselüloz E-15
- Polivinil alkol
- Titanyum dioksit
- Kinolin sarısı alüminyum cila
- lesitin
- Ksantan sakızı
- Gün batımı sarısı alüminyum cila
Önce talimatları aynen takip ederek bir çıkarma işlemi yaptım. Çıkarma işleminden sonraki görüntüler aşağıdaki gibidir.
Daha sonra bu tekniği denememden bu yana çok zaman geçtiğini düşünerek, kendi zevkime göre biraz değiştirerek tekrar denedim.
Kendime göre değiştirdiğim şeyler daha az aseton, daha az mısır nişastası kullanmak ve çok fazla kurumasına izin vermeden petrol eteri ile kaynatmak oldu.
Şimdi sorularıma geçmek istiyorum.
1- İlk resimlerdeki mumsu madde tam olarak nedir?
2- Eğer mumsu madde doğru ise daha sonra üzerine Toluen HCl gazı geçirdim fakat herhangi bir kristal parçasının düştüğünü veya oluştuğunu görmedim. Çok mu az HCl gazı geçirdim yoksa daha fazla mı geçirmem gerekiyor?
3- Serbest bazın kristalleşmesi ne kadar sürer? Hemen kristalleşiyor mu yoksa 12 saat vs. beklemem mi gerekiyor?
4- Serbest baz RP/I2 reaksiyonunda kullanılabilir mi yoksa HCL tuzuna mı dönüştürmem gerekir?
5- Şimdilik elimde içeriğini yazdığım haplar var. Bunları nasıl çıkarabileceğim konusunda tecrübeli ve bilgili arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa şimdiden teşekkür ederim.