Hangi maskeyi kullanmalıyım?

Felix34-73

Don't buy from me
New Member
Reaction score
14
1) Dräger Drager Xplore 3300 Yarım Yüz Maskesi + A1b1e1
Kp28Xg1iq9

-------------------------------------------------
2) Drager X-plore 3300/m Yarım Yüz Gaz Maskesi + 6738816 A1b1e1k1 Filtre 3300/M+6738816
2Qt4IGmLyi

--------------------------------------------------
3) 3M 4251 Organik Gaz/Buhar Maskesi 3M 4251M
RaOLetXnVT

----------------------------------------------------
4) Starline V-800 Yarım Yüz Maskesi + V7800A1P2R Filtre
NPIbvEg6iZ

Loki12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
26
Bunun kurulumunuza ve hangi kimyasallarla çalışacağınıza bağlı olacağını tahmin ediyorum. Her şeyi emebilen bir davlumbazınız varsa ve sadece bunun altında çalışıyorsanız, partikül filtreli normal bir maske ve bazı gözlükler / laboratuvar gözlükleri iyi olacaktır. Kapalı bir alanda çalışıyorsanız (ki çalışmamanız gerekir, ancak her zaman bazı insanların olacağını biliyorsunuz), büyük olasılıkla filtreli tam yüz maskesine ve bir teneke kutu + tam koruyucu giysiye ihtiyacınız olacaktır. Filtreler ve teneke kutular hangi kimyasalla çalıştığınıza bağlıdır.

StarWars

Don't buy from me
New Member
Reaction score
71
Drager 5500 veya 6300

Loki12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
26
Dürüst olmak gerekirse, eğer yüzünüze kimyasal madde sıçratacaksanız, bunun Çin'den 50 dolarlık bir maske ya da Amerika veya Avrupa'dan 500 dolarlık bir maske olması fark etmez.

Ben olsam yan filtreleri kullanabileceğim bir tane alırdım, ama gerektiğinde bir hortum bağlayıp teneke kutuyu sırtıma/kemerime asabilirdim... bu şey çok ağır dostum, özellikle de saatlerce soluyacaksan, küçük bir tanenin sana uzun süre yeteceğini mi sanıyorsun? Sadece dumanla çevriliyseniz veya Brom veya Cıva gibi bir şeyle çalışıyorsanız ve bu ilk seferinizse bir teneke kutu takmalısınız... eller titriyor... anneler spagetti ...

Eğer çok güvendeyseniz, her zaman tam yüz maskesi takmalısınız, ancak yan filtreler de işe yarayacaktır, çünkü bir duman başlığı altında çalışacaksınız, değil mi? Kendinizi bir apartman dairesine kilitleyip 30 litrelik bir reaksiyona ve ardından damıtmaya başlayacak kadar aptal değilsiniz, değil mi? İnanın bana, güzel bir filtreli davlumbaz kurmak, bu maskeler, kutular, koruyucu giysiler ve Walter White gibi giyinmek hakkında her şeyi öğrenmekten daha az iş var...
Amonyağı filtreleyenler var, daha önce birinin size söylediği gibi ne ile çalıştığınıza bağlı... Normal olanlar sadece toz parçacıklarına karşı koruma sağlar.

KlintoL

Don't buy from me
New Member
Reaction score
3
Sadece bir fumehood satın almanızı tavsiye eder misiniz? Bence bir tane inşa etmek zor olmaz. Ama elektriğin dumanı tutuşturma ihtimali olmayacak şekilde inşa etmek mi? Bunu nasıl yapabilirim, eğer yapabilirsem

purple_rain

Don't buy from me
Resident
Reaction score
2
Ne sentezlemeye çalıştığınıza ve kullanacağınız kimyasallara bağlıdır. Genellikle ürün açıklamasında neye karşı koruduğu belirtilir, örneğin organik/inorganik buharlar, toz partikülleri vb.

Never to sleep

Don't buy from me
Resident
Reaction score
160
Bu, hangi reaktiflerle çalıştığınıza bağlıdır. Farklı reaktifler için farklı filtreler uygulanabilir. Örneğin asitler için kullanabileceğiniz bazı genel filtreler vardır. Ancak bunlar örneğin cıva buharını hiç filtrelemez. Son derece spesifik bileşikler için amaçlanan filtreleri satın almanız gerekir. Maske 1 ve 2'de filtrelerin kolayca değiştirilebilir olduğunu görebilirsiniz, bu yüzden bunları tavsiye ederim. Filtreleri zaman içinde değiştirdiğinizden emin olun, ne yazık ki sonsuza kadar dayanmıyorlar.

StarWars

Don't buy from me
New Member
Reaction score
71
Flters A2B2EK2