George Carlin'in dediği gibi: "It's a biiig. [prestijli, seçkin - tüm güçlü] ...bir kulüp. Ve sen içinde değilsin".
Tüm bunların ikiyüzlülüğü beni kızdırıyor. Büyük ilaç firmaları temelde ne isterlerse yapabilirler. İnsanlar onların ürünleri ve ihmalleri yüzünden ölebilir, yaralanabilir ya da hastalanabilir. Birkaç kişi sessizlikleri için tazminat alacak. Eğer kontrol altına alınamayacak kadar büyük bir karmaşa söz konusuysa, o zaman toplu dava saçmalığına başvurursunuz, tipik olarak bunlar mağdurlara yarısı kadar bile kazandırmaz ve zaman kaybettirmekle, süreyi tüketmekle ünlüdürler. Sonunda siz biraz para alırsınız ve onlar da muhtemelen en kötü ihtimalle zarar ederler. Gördüğünüz gibi, bu insanlar için önemli olan tek şey para. Hiçbir şey çözülmüyor ve potansiyel olarak zararlı bir sonraki ürün serisini piyasaya sürmeye hazırlar.
Eğer ABD'den bahsediyorsanız, burayı kesinlikle Hıristiyanlar yönetmiyor. Hepimiz kutsallığımızdan daha da uzaklaşıyoruz. ABD, AB, tüm BM. Hepsi aynı grup ya da aileler tarafından yönetiliyor. Alt gruplara ve hiziplere bölünmüş olsalar da, belki çalışma yöntemleri konusunda anlaşmazlığa düşseler de, nihayetinde aynı hedefe doğru çalışıyorlar. Tüm çekişme ve çatışmalar, hala özgür seçim ya da belirsizlik olduğu ve oylarımızın önemli olduğu yanılsamasını yaratmak için sadece bir duman ve aynadır. Bu plan yüzlerce yıldır uygulanıyor. Bu başka bir zaman için başka bir hikaye.
Asıl endişelenmemiz gereken kartel kolluk kuvvetleri. Bana kalırsa onlar organize suçluların en büyük grubu. Rozetli gangsterler. Hepsi birlikte hareket ediyor ve birbirlerinin kıçını kolluyor. Bu arada insanlar komşularını satıyor, hem de "yasadışı faaliyet" şüphesi ve "yapılacak doğru şeyin bu olması" dışında hiçbir sebep yokken.
Polis tarafından sık sık durduruluyorum ve kim olduğumu anlar anlamaz "biraz tuhaf davranıyorsun, bir şey aldın mı? Gözlerin neden öyle bakıyor?" "uyuşturucunun yoğun olduğu bilinen bir bölgeden çıkıyorsun" "ne kadar aldın, nereden aldın vs. vs." Her zaman şöyle diyorum... "Bir yerlerde kayıp çocuklar falan yok mu? Durumu iyi olmayan insanları haraca bağlamak ve taciz etmek yerine gidip toplum için gerçek bir iyilik yapamaz mısınız?" Vergi mükellefleri olarak, kolluk kuvvetlerinin politikaları ve faaliyetleri, zaman ve kaynaklarının nasıl harcandığı konusunda daha fazla söz sahibi olacağımızı düşünürsünüz.