Сафролът всъщност не е растение. Той е органично съединение, което се среща в множество растения в различни количества. Точният метод, използван за извличане на сафрола, зависи от източника.
В САЩ дървото Сасафрас (Sassafras albidum) расте естествено приблизително от средата на Тексас до източното крайбрежие. За извличането на маслото от Sassafras от кората на корена се използва парна дестилация, а съдържанието на сафрол в маслото е около 75-85 %. Също така четох, че коренът на Сасафрас е източникът на вкуса на кореновата бира. Сега името "КОРЕННА бира" има много повече смисъл!
Много различни растения съдържат сафрол, включително индийско орехче и черен пипер, но не много от тях съдържат достатъчно количество, за да бъдат от значение. Източниците, които според мен се използват най-често, са:
- Канелата Cinnamomum Burmannii произхожда от Китай и добивът от нея е около 95% сафрол
- Ocotea odorifera произхожда от Бразилия и дава около 90 % сафрол
- Sassafras albidum произхожда от САЩ и дава около 85%
В зависимост от това какво се опитвате да постигнете, отглеждането на растенията и изстискването им за масло може да не е най-добрият начин. Това е много работа за нещо, което можете да си купите онлайн. Чувал съм хора да казват, че маслото от сасафрас се намира трудно, но там, където живея, то е лесно достъпно в магазините, включително в Walmart. Виждала съм го да се продава и в Amazon, Ebay и Etsy.
Не съм химик, имам проблеми с подслаждането на Kool-Aid, но съм виждал поне няколко начина да превърна новопридобитото масло от сасафрас в някакъв славен Safrole .
Методът, който ми се стори най-лесен, дойде от архивите на Hive. Техният подход беше да се почистят примесите от маслото от сасафрас, преди да се опитат да извлекат сафрола. След като маслото от Сасафрас се "измие", точният процес на извличане зависи от това кого питате, но основно поставяте маслото във фризер и след това отстранявате кристалите Сафрол, когато се появят.
Уилям Дампиер е написал целия процес за производство на MDMA от масло от сасафрас, като неговият подход е бил да дестилира маслото от сасафрас. Подробното описание е тук:
Форуми>Технологии и анализ на синтеза>Амфетамини (фенилетиламини)>Пълноценно синтезиране на MDMA от масло от Сасафрас с Al/Hg