Поздрави - аз съм самопровъзгласилият се за неофициален постоянен асистент на SnB.
Не знам дали сте се вглеждали прекалено много в проучванията си на SnB, защото в някакъв момент би трябвало да сте попаднали на мен и да сте се свързали с мен ;]
Това е почти единствената реакция, с която се занимавам от месеци. Много успехи, още повече неуспехи - всеки път правя нещо различно, като се опитвам да оптимизирам процедурата. Мога да ви помогна да кажете как да я вкарате в правия път и да постигнете успешно намаляване. Нещата, които трябва да вземете предвид, да запомните, да търсите и да внимавате, за да не се прецакате. Като се има предвид автономният и артистичен характер на тази конкретна задача, тя е изненадващо темпераментна и трудна за изпълнение, ако нямате правилните познания/разбиране - въпреки импровизационната свобода и възможността за заместване, все още има много неща, които няма да се получат и още повече ще се объркат.
При добри условия/предпазители е доста лесно да се справиш, ако знаеш какво правиш. Освен това не е и наполовина толкова опасно, колкото всички го представят. Все пак не се чувствайте удобно! Има един човек, който казва, че го прави в спалнята си по боксерки и т.н. - не знам за това... но аз съм доста близо до това ниво на увереност. Можете да правите това навсякъде, където можете да го изпуснете безопасно. При това личните предпазни средства не са необходими, но не бъдете идиот като мен. Все пак е полезно да имате някакви ръкавици - особено когато си изкарвате прехраната с ръце, по принцип всичко попада в порязвания/възпаления и адски изгаря - понякога не можете да стигнете до мивка достатъчно бързо, а и миенето на ръцете не винаги помага. Познавайте киселините и основите си и как да ги неутрализирате и ги имайте основно на една ръка разстояние.
Не искам да ритам мъртъв кон, така че няма да повтарям нищо, което съм публикувал преди. Въпреки това, казах и преди, има един пост на потребителя на bb Douda, който прави добра справедливост на тази оригинална рецепта. Друг PDF от друг бб потребител, който "Flatline не написа" - този наистина ми помогна да го разбера/да решавам проблеми. Има и един-два видеоклипа на SnBs - контролираното от правоприлагащите органи готвене в двулитрова бутилка. Също така на Hamiltons Pharma.. - "Как да не приготвяме метамфетамин" - написах моята история за успеха на SnB като един вид ключ, който обединява всички тези източници и ги превръща в практически смисъл. Тя не беше замислена като самостоятелна рецепта/инструкции. Разбрах, че всичко е второ готвене с тази информация, която предложих, като пълен noob без никакво химическо обучение/опит, освен скиминг на "Chem for dummies" преди около 15 години, така че не се отказвайте - не е трудно. Просто наистина учих и внимавах и бях твърдо решен да го направя. Разбира се, не всеки играе с една и съща колода. Просто помнете, че когато се занимавате с ефедрин/псевдоефедрин, превръщането му в метамфетамин е почти изключително "едностъпална редукция", ако SnB с Li/Al или RP/I2 се готви - резултатът е същият. В бъдеще обаче ще клоня към метода RP/I2, заради възможността за по-лесен контрол на целия процес.
Ще предложа това: Тази реакция ще варира в голяма степен в зависимост от: използваните хапчета, как/дали са били почистени.
Как всичко е било добавено в РВ (редът и т.н.)
Управлението на RV по време на реакцията (особено в началото) ((опитайте се да го оставите на мира!))
Разтворители? Етер/ароматни/алифатни или смес? Внимателност при почистването/сушенето - измиване с вода/солен разтвор и сушене с Mg2SO4
преди и след определени стъпки.
Препоръчва се да се използва допълнително NaOH. 1/4 от AA Li лента на кутия е повече от достатъчна от стехиометрична гледна точка за редуциране на нашето псевдо в метамфетамин - аз обичам да добавям малко повече Li около 3/4 или цяла AA батерийна лента, за да компенсирам евентуални загуби или може би ако времето за реакция не е било достатъчно.
Използвам бутилка от 1,5 л - не се налага да я обезвъздушавам или отварям, докато не приключи.
Ако искате гарантиран успех, намерете нещо, което работи, и се придържайте към него докрай! Опитвам се да оптимизирам и да правя нововъведения, така че съм направил много грешки и съм развалил много партиди, играейки с различни съставки/количества и опитвайки се да прескоча някои стъпки и т.н..
Моят съвет? Не бързайте и правете всичко както трябва. Прекристализирайте псевдофабриката си, разбирате ли какво имам предвид? Постарайте се да направите нещо повече и превърнете това в навик. Уменията и продуктът ви няма да пострадат, обещавам! Не знам какво точно правите погрешно, така че не мога да предложа нищо по отношение на методите/съставките ви, всичко изглежда добре.
Знам, че става въпрос за тънкостите на реакцията, които не сте в състояние да усвоите, Ако желаете, можете да ми изпратите DM и да го разберем.