- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,095
- Deals
- 1
Вашите студени опаковки, какво пише в тях за съставките? Търсих нависоко и не можах да открия студена опаковка с амониев нитрат. Не ги произвеждат от повече от десетилетие. Ако на тях пише калциев амониев нитрат или карбамид, те няма да работят. Заменете ги с амониев сулфат или амониева киселина от какъвто и да е вид.
- Reaction score
- 1
В моя процес правя следното (ако ви интересува, ако не, се извинявам за ненужната информация)
-измервам горивото Coleman (всичко това е записано btw и сега не ми е под ръка, за да бъда 100 % точен, но имам записани точни измервания)
-внесете го в бутилка със сода
-Измерете амоняка и го сложете в бутилката със сода
-разрежете батериите, поставете ги в отделен контейнер с гориво Coleman, за да ги запазите.
-вземете смесено пседуо, поставете го в сода
-измерете лугата, поставете я в содовия поток
-вземете литий, поставете го в содовия поток
-стартирайте реакцията с мъничко мъничко мъничко количество вода и веднага я затворете.
-завъртете, а не разклатете, докато сместа започне да се търкаля твърдо
изчаквайте възможно най-дълго, преди да се оригнете
-разклатете шибаняка като дявол, оригнете се, повторете, продължете, докато целият литий стане бронзов
-филтрирайте през памучни топчета и серия от филтри за кафе в нов съд
-газирайте течността с течен огън и сол през тръби, докато "заснежи"
-филтрирайте бялото вещество и го изсушете
-Крайният резултат е неизползваем боклук. дали всичко това се дължи на амония?? дали бих могъл да взема този боклукчийски прах и да го сложа в нова готварска печка и тогава да работи? или е безполезен и трябва да се изхвърли?
-измервам горивото Coleman (всичко това е записано btw и сега не ми е под ръка, за да бъда 100 % точен, но имам записани точни измервания)
-внесете го в бутилка със сода
-Измерете амоняка и го сложете в бутилката със сода
-разрежете батериите, поставете ги в отделен контейнер с гориво Coleman, за да ги запазите.
-вземете смесено пседуо, поставете го в сода
-измерете лугата, поставете я в содовия поток
-вземете литий, поставете го в содовия поток
-стартирайте реакцията с мъничко мъничко мъничко количество вода и веднага я затворете.
-завъртете, а не разклатете, докато сместа започне да се търкаля твърдо
изчаквайте възможно най-дълго, преди да се оригнете
-разклатете шибаняка като дявол, оригнете се, повторете, продължете, докато целият литий стане бронзов
-филтрирайте през памучни топчета и серия от филтри за кафе в нов съд
-газирайте течността с течен огън и сол през тръби, докато "заснежи"
-филтрирайте бялото вещество и го изсушете
-Крайният резултат е неизползваем боклук. дали всичко това се дължи на амония?? дали бих могъл да взема този боклукчийски прах и да го сложа в нова готварска печка и тогава да работи? или е безполезен и трябва да се изхвърли?
- Reaction score
- 1
- By SauceySockss
На мен обаче ми се е случвало доста пъти да ставам свидетел на катастрофи със содовите потоци. малките гумени уплътнения на капачките, моите буквално се разкъсваха или частично се разтваряха, а след като цялото налягане се освободи наведнъж, изригва вулкан. Всички пъти, с изключение на един, обръщам голямо внимание и имам резервна капачка наблизо, където мога да предотвратя катастрофата. един път ме напръска с гориво и целия ми гараж. БЛАГОДАРЯ НА БОГА, че нищо не реши да се възпламени или разгневи, иначе щях да съм супер хрупкав.