Не бих нарекъл btcboss2022 измамник, поне не по предназначение. Всъщност вярвам, че той честно се опитва, но има проблем. Методите, описани тук, на форума, всъщност са произволни, да речем, че е въпрос на случайност коя стереоизомера ще изкристализира първа и това ще е в излишък в образуваната сол. Може един път да е d-, а следващия път l- и да 70 към 30 точно това се получава по този начин. Сега, ако не разполагате с поляриметър, за да проверите сами оптичното завъртане (лесно), тогава получавате хубави кристали и тъй като видеоклиповете и постовете тук винаги твърдят, че ще бъдат само d-, си мислите "Чудесно! Кристали! Сигурно е d-Meth!".
Ето защо смятам, че не е правилно да наричате btcboss2022 измамник, ако той не ви възстанови парите или не предостави полезни материали, ами това би било нещо друго.
И, разбира се, е очевиден факт, че няма да можете да си купите d-Meth с добро качество, да речем 85% или повече d- за по-малко от 30 €/g и то за килограми. Тъй като усилията и разходите за производство са просто много високи и всичко, което е по-малко, е икономически безсмислено.
Същото се отнася и за всеки наркотик, който се синтезира в тайни лаборатории. Ако някой притежава химически завод, ами тогава може да направи всичко това почти за нищо, при това с отлично качество. Това беше доказано с Imhausen XTC през 80-те години, най-добрите MDMA хапчета, които някога са били на пазара.
Ако някой се интересува да направи видео или снимков урок за това как да се провери (приблизително) оптичната ротация с много прости средства, достъпни за всички, напишете ми PM и ще му предоставя това, което трябва да знае, просто нямам нито време, нито нерви за това.
Също така не ми харесва, че се прави така, че да изглежда, че китайците са по-често измамници от другите, не е вярно. Смятам, че китайците са доста честни бизнесмени с единствения недостатък, че не можеш да си върнеш парите никога, тъй като те по-скоро умират, отколкото да върнат получените пари. Но те са доста склонни да компенсират със стоки, ако е необходимо. Измамници или откровени крадци и разбойници има в Нигерия (разбира се), в Южна Африка (не чернокожите), във всички арабски страни (не-мюсюлманите винаги са в играта) и на върха е Австралия (всяко престъпление си мисли, че е прероден Нед Кели).
Списъкът е абсолютно субективен, но тъй като е изготвен от мен, се обявява за евангелие