Приготвяне на разтвор на метиламин на свободна основа

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,341
Deals
1

Въведение

Тази публикация е написана с цел да обясни как от метиламин хидрохлорид (cas 593-51-1) да се приготви воден (cas 74-89-5) и метанолов (cas 74-89-5) разтвор с известна концентрация. Този въпрос често се среща от клиенти от ЕС и други държави поради това, че метиламин фрибазата се регулира от местните правила. Така че метиламинът се купува в наличната и законна форма на хидрохлорид.

MgwrkC532q

Метиламин хидрохлорид

Процедури

Всички изчисления са направени за 1 kg от крайния разтвор.

Приготвяне на воден разтвор на метиламин 40% маса

1. Претеглят се метиламин хидрохлорид CAS 593-51-1 869 g (12,88 mol), NaOH 514,5 g (12,88 mol) и дестилирана вода ~700 g.
2. Дестилираната вода ~700 g се изсипва в двулитров съд, който може да бъде плътно затворен, например колба с плоско/кръгло дъно и шлифована стъклена капачка.

3. Там се изсипва 514,5 g NaOH и се разтваря напълно до прозрачен разтвор и температура ~50-60 °C (екзотермична реакция).
4. Метиламин хидрохлорид 869 g се изсипва на порции в алкалния воден разтвор и колбата се затваря веднага. Разтворът се разбърква добре до пълно разтваряне и стайна температура. Образува се утайка от NaCl.

5. Силиконовият маркуч с конектор за колба се прикрепя към колбата за реакция с метиламин фребаза.
6. В друга 2L колба с 600 g вода се подготвя силиконов маркуч, който се потапя във водата.
7. Включва се нагревателят, разтворът на метиламин се кипва и през втория воден разтвор се пускат метиламин в газови мехурчета. Важно е да се каже, че маркучът с метиламин трябва да се потопи във водния слой след нагряване с около 50-60 °C, за да се избегне обратно засмукване.

8. След около 15 min нагряването на първата колба с NaCl може да се спре и вторият воден разтвор се претегля. Той трябва да достигне 1 kg.
9. Ако има по-малко от 1 kg разтвор, продължете да загрявате първия разтвор и да пускате газ през втория
.
2C1s7eP8dB
Забележка: Този метод е много приблизителен поради това, че газът метиламин е летлив и част от този газ ще се загуби. Втората колба с разтвора трябва да е свързана с атмосферата. Най-добрият вариант е рефлуксен кондензатор на втората колба, който намалява загубите на метиламин.

Разтворът на метиламин ⩽40% вода е готов за употреба.

Приготвяне на разтвор на метиламин 30% маса метанол
1. Претеглят се метиламин хидрохлорид CAS 593-51-1 652,2 g (9,66 mol), NaOH 385,9 g (9,66 mol) и метанол 526,1 g.
2. Метанолът 526,1 g се изсипва в двулитров съд, който може да бъде плътно затворен, например колба с плоско/кръгло дъно и шлифована стъклена капачка.
3. NaOH 385,9 g се изсипва там и се разтваря напълно до прозрачен разтвор и стайна температура (екзотермична реакция).
4. Метиламин хидрохлорид 652,2 g се изсипва на порции в алкалния разтвор на метанол и колбата се затваря незабавно. Разтворът се разбърква добре до пълно разтваряне и стайна температура.
5 . NaCl 564,5 g се утаява и трябва да се филтрира (без вакуум).

Разтворът на метиламин ~30 % метанол с част от водата е готов за употреба.
CAyxLm8wBF
Забележка : Водата може да се отстрани с помощта на молекулни сита 3А. Втози случай трябва да добавите 700 g метанол на етап 2, зада получите ~30 % разтвор.

Last edited:

Regis Kimble

Don't buy from me
Resident
Reaction score
7
Всеки път, когато се разтваря газ в течност, имайте предвид, че разтворимостта на газа е много по-голяма в студена течност, отколкото в такава със стайна температура.

inno

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Уважаеми господине, бихте ли ми казали как да съхранявам 40% разтвор на метиламин, произведен от метиламин хидрохлорид, за да не се загуби?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,341
Deals
1
Здравейте, на студено и тъмно място в плътно затворен съд.

Avdrakdabra

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
10
След като бутилката с първия разтвор достигне тегло от 1 килограм, възможно ли е на нейно място да се постави друга бутилка (с 600 грама вода) и реакцията да продължи?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,341
Deals
1
Вторият разтвор в бутилката трябва да достигне 1 kg, първият е реакционен разтвор, който ще загуби теглото си с изпаренията на свободната от метиламин основа.
Да, можете да замените бутилката с воден разтвор на безметиламинова основа и да продължите насищането.

Avdrakdabra

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
10
Значи трябва да добавите още вода със сода каустик към бутилката с метиламин, за да продължите реакцията, нали?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,341
Deals
1
Ако имате една чаша ябълков сок и ще прелеете този сок в друга чаша, ще има ли първата чаша повече сок, ако добавите там вода и сода каустик?

Albert13

Don't buy from me
Member
Language
🇷🇺
Reaction score
0
Възможно ли е да се направи воден разтвор на метиламин, както в технологията с метанол (в една колба, последвана от филтриране)?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,341
Deals
1
Ще получите разтвор на NaCl, а MeNH3 гона се изпарява от пренаситен солен разтвор. В случай на метанол NaCl не е разтворим в този разтворител в сравнение с водата.

Manisj@1290

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
7
Здравейте, господине, можете ли да споделите снимка или схема на настройката на стъкленицата за получаване на свободна основа от метиламин HCL?
Която би била лесна за разбиране от моя страна.

Manisj@1290

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
7
Здравейте @G.Patton Sir
Моля, обяснете този проблем, работата ми е спряна тук

Last edited by a moderator:

mrnobody

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Благодаря ви g.patton

Albert13

Don't buy from me
Member
Language
🇷🇺
Reaction score
0
след кипене на разтвор със свободна метиламин база за около 30 min при температура 65С градуса, се получи обратно засмукване. Чудя се защо е така?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,341
Deals
1
Здравейте, поради намаляването на температурата газът се компресира.

Albert13

Don't buy from me
Member
Language
🇷🇺
Reaction score
0
Здравейте, разбирам. Много ви благодаря за обяснението.

Manisj@1290

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
7
Здравейте, господине,
Може ли да се направи метамфетамин, като се използва разтвор на метиламин 30% маса метанол?

Seekinglife01

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Опитах, отказах се по средата на пътя. Получаването на последните 20 процента отне твърде много време, направих само 20 % вместо 40 %. 8 часа по-късно. Разбърквах го на ръка. Следващият път бих добавил горна бъркалка, тъй като пластинчатата бъркалка не правеше много с цялата сол, натрупана на дъното на колбата. Иска ми се да имаше друг начин.

Знам, че има един котел. Добавянето на нао/вода и метиламин в една колба, но при него се образува много сол. Може ли този меторд все пак да се използва за приготвяне на метамфетамин с набх4 меторд, както е показано във видеоклиповете на този сайт, или трябва да е по-чист метиламин 40%( точно както гореспоменатия меторд, газта го бълбука във водата), за да работи с набх4 меторд.

real4

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Pl
Много ви благодаря за това безплатно знание, моля, може
Този разтвор на метиламин може да се превърне в 60% и може ли да работи за

метода на хидрогениране. благодаря за отговора

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,341
Deals
1
Здравейте, какъв разтвор питате и какво представлява методът на хидрогениране? Можете ли да бъдете по-точни?

View previous replies…

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,341
Deals
1
Пич, не мога да ти чета мислите. Хидрогениране на КАКВО?
Да

hopper_GL

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
3
You're a fuckin lifesaver G. Patton!! I have been looking for an in depth procedure for the 40% aqueous solution of methylamine so I can attempt the Mephedrone HCL synthesis. Being in the US, I havent seen mephedrone since I could legally import it. So I have tracked down everything for doing this synth at half scale, (my limiting reagent is the 4-methylpropiophenone), except the 40% solution. With this writeup think I can pull it off. Then I might have to drop the cheddar for a liter of the 4mpp