- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 106
Здравейте, приятели,
Получих останалата част от оборудването, необходимо за започване на работа в моята лаборатория. Тя е разположена в мазето ни, обособил съм една част и съм я застлал с бояджийска пластмаса, тя е груба, но ще послужи за целта. Имам:
Като загрявка бих искал да синтезирам собствена солна киселина, изглежда като добро място за начало. Разполагам с нитрилни ръкавици и нов луксозен респиратор за цялото лице с подходящи филтри с въглен.
Предполагам, че последното оборудване, от което се нуждая, е аспиратор за безопасност. Закупих ламарина, която ще нарежа и ще оформя в кутия, боядисана с епоксидна боя. Трябват ми PTFE тръби и вентилатори, които да извеждат изпаренията през стълбището на външната врата, и това трябва да са последните елементи, които "мисля", че трябва да ми трябват.
Отворен съм за всякакви съвети, но особено ме интересува какво мислят @HEISENBERG, @Frit Buchner, @G.Patton, @Madre и @WillD за тази конфигурация.
Гладен съм да готвя!!!
Получих останалата част от оборудването, необходимо за започване на работа в моята лаборатория. Тя е разположена в мазето ни, обособил съм една част и съм я застлал с бояджийска пластмаса, тя е груба, но ще послужи за целта. Имам:
- празен хладилник за напитки, който в момента е с температура около 19°F
- вакуумна помпа 2024B-01 (около 2001 г.) на Welch - все още не знам как да я използвам...
- Комплект чаши 5 бр. (50ml 100ml 250ml 400ml 600 ml)
- Още два комплекта чаши, 1k и 2k - и двата се счупиха при транспортирането, така че все още ги чакам, но не са от съществено значение за започване на работа
- 2 лабораторни бъркалки със 100-2000 оборота в минута, 180 W нагревателна мощност 716℉ бъркалка, 55 инча
- 2000ml конична разделителна фуния с дебела стена, 29/32 съединения и PTFE спирателен кран - 2L
- Кръглодънна колба с 3 гърла RBF, с 19/22 централно и странично стандартно конусно външно съединение (2000 мл)
- Стъклени прибори за химия 24/40 Комплект лабораторни прибори за химия 32PCS 250 1000ml за дестилация разделяне пречистване синтез - този комплект има кондензатори Vigreux, Allihn, Graham и Liebig, както и друга по-малка разделителна фуния и различни колби с 2 и 3 гърла
- Лабораторен апарат за вакуумна филтрация и дестилация, 2000ml филтрираща колба, 300mL градуирана фуния
- Бог да благослови онлайн хазарта
Като загрявка бих искал да синтезирам собствена солна киселина, изглежда като добро място за начало. Разполагам с нитрилни ръкавици и нов луксозен респиратор за цялото лице с подходящи филтри с въглен.
Предполагам, че последното оборудване, от което се нуждая, е аспиратор за безопасност. Закупих ламарина, която ще нарежа и ще оформя в кутия, боядисана с епоксидна боя. Трябват ми PTFE тръби и вентилатори, които да извеждат изпаренията през стълбището на външната врата, и това трябва да са последните елементи, които "мисля", че трябва да ми трябват.
Отворен съм за всякакви съвети, но особено ме интересува какво мислят @HEISENBERG, @Frit Buchner, @G.Patton, @Madre и @WillD за тази конфигурация.
Гладен съм да готвя!!!