Нуждаете се от помощ относно синтеза на Mcat чрез пропио

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Здравейте, момчета, Използвах тази рецепта с моя приятел, но имахме някои проблеми с нея, Справихме се добре до стъпката с метиламин. Но при аминирането чрез метиламин разтворът не променя цвета си, както е описано в инструкциите (в първите часове придобива жълт цвят, а след това не се променя чувствително дори за 1 ден!)
При първите опити просто сложихме рефлуксен кондензатор, но прочетох някои неща, че коркът би бил по-добър за задържане на метиламина, така че опитах и него, имаше известно подобрение в цвета, но не и в крайния добив,
Може ли това да се дължи на високата летливост на метиламина? Поддържахме температура под 35' С и разпределяхме метиламина на 3-4 порции в продължение на 10-12 часа.

Поради тази причина крайният ни продукт едва достига няколко грама

везната ни беше 25 g propio
И ние произвеждаме собствен HBr чрез PBr и H2SO4

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
66
Здравейте,
Лично аз установих, че добавянето на целия разтвор на метиламин наведнъж действа най-добре и най-бързо, ако цветът на реакционната смес премине в непрозрачен, бледожълт цвят и остане така повече от 40 минути, аминирането трябва да е завършено и реакцията трябва да се потуши с дестилирана вода, ако й се даде повече време, може да се намали добивът, тъй като започват да се образуват странични продукти на реакцията, през това време трябва да има енергично разбъркване. Що се отнася до кондензатора, смятам, че той е излишен, тъй като в миналото съм използвал колона Vigrux и не забелязах никакви подобрения в сравнение с частичното уплътняване на колбата за реакция (никога не уплътнявайте напълно колбата за реакция, тъй като това може да доведе до повишаване на налягането), рефлуксният кондензатор е задължителен, ако планирате да нагрявате реакцията над 39 °C (в случай че DCM се използва като разтворител), аз не съветвам да нагрявате реакцията, а просто да я оставите да се случи, без да контролирате температурата.

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Сигурни ли сте, че бледожълтото е достатъчно?
Тогава защо тези експерти изчакват, докато се появи този червен/кафяв цвят?
И колко е бил добивът ви?
Благодаря ви за отговора

View previous replies…

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
66
Окончателният цвят зависи и от разтворителя, за DCM бледожълтото е добро, но не забравяйте да го оставите известно време, след като цветът спре да се променя, за да сте сигурни, че няма нереагирал субстат, тъй като той е много дразнещ и е болка в задника да се измъкне след това. Ако стане червеникав, тогава продуктите може да са се окислили. Най-високият ми добив е над 90 %.

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Добре, скъпи
Скоро ще тестваме отново синтеза . Ръката ми е счупена сега😁

Acidosis

Don't buy from me
Resident
Reaction score
146
Жълтият флуоресцентен цвят е цветът

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Хубаво
Все още не мога да разбера защо в тези уроци са направили до тъмночервено, въпреки че използват DCM като разтворител

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
@HectorFromTroy бихте ли ми разказали историята?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
66
Не съм сигурен, но може да е свързано с това да не се получи краен продукт, замърсен с бромокетон.

terads

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Здравейте, Хектор
Как можем да сме сигурни в качеството на нашия пропиоенон, ако нямаме никакви познания за това кой пропиоенон е оригинален и е ефективен в тази реакция

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
66
Анализ на точката на топене, трябва да определите нейната температура на топене и да я сравните с известни стойности.

WillD

Expert
Reaction score
1,056
Колко бромокетон получихте в първия етап? Сигурни ли сте, че е преминал добре?

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Е, не съм измервал теглото на това, но предполагам, че е имало добър процес, тъй като цветът и очакванията ни
Направихме Hbr от 20 g KBr и 15 ml H2SO4 и изчислихме, че това е достатъчно за нашата везна
Проблемът ни беше в етапа на аминиране, тъй като цветът не се промени, както в клиповете

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Тези изображения са направени няколко часа след добавянето на всички порции метиламин

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Q8mL7AZk5N
ZvfVwkOMop

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
66
Колко DCM сте използвали ?

View previous replies…

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
75ml след процеса на бромиране

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
66
Възможно е също така, тъй като сте добавили метиламина с течение на времето, част от DCM да се е изпарила. Също така мисля, че има твърде много вода в сравнение с това колко DCM има на дъното. Прилагам снимка с това как изглежда за мен след потушаване на реакцията и прехвърлянето ѝ в сепарационна фуния и промиването ѝ на 2 пъти с дестилирана вода.

Attachments

• Hwb0aqGOoW.jpg
    Hwb0aqGOoW.jpg
    234.7 KB · Views: 34

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Разбирам точките ви, но Те не изглеждат толкова ефективни, че да направят продукта ни гаден.
Прекомерното количество вода не мога да повярвам, че може да промени някакви обстоятелства.

Друг въпрос, който имам..
Вашият пропиофенон безцветен ли е или малко жълт?

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
66
Водата в реакционната ви смес със сигурност забавя всичко Опитайте се да избягвате излишъка от нея.
За моя субстрат той има лек жълт оттенък както халогениран, така и нехалогениран.

MasoN

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
@HectorFromTroy Хм. Не се сетих за това. Много съм ви благодарен за помощта
Скоро ще споделя последващото си производство