Така че днес втори опит.
Отново проблеми с p2np.
Той се разтвори напълно , но след това, след като го оставих при стайна температура, отново стана кашав.
Добавих GAA, разбърках на гореща плоча, но не постигнах голям успех ( GAA е с отвратителна миризма, която е изключително проникваща и остава дълго време)
Амалгамата беше добра, но направих голяма грешка! След изплакването сложих стоп на колбата, за да блокирам достъпа на кислород до нея ( бях си сложил дъждобран
@Never to sleep , en other gloves), след това сложих стоп, гадостта почти се взриви! високо налягане и високи температури се освободиха. ( бях несигурен да сложа p2np, тъй като беше изключително горещо), затова го сложих за секунда в студена водна баня, за да се охлади малко.
След това добавих кашавия p2np, но без незабавно взаимодействие. едва след интензивно разклащане температурата се повиши, общо взето прекарах около час в разклащане, за да го направя горещ, за да се охлади, ако ще и да съм все още разклащал и охлаждал. (Предполагам, че съм пропуснал момента, в който да сложа p2np в амалгамата.
Добавих разтвора на алките и го разбърках "веднъж", бурна реакция ( много мехурчета),
30 минути по-късно: горният слой все още се образуваше, така че разбърках 3 пъти.
Взех 3 шуувъра, (получавам безпокойство, ако си помисля за Hg).
Сега съм по пижама и не искам да погледна ( изпаренията в удобната ми пижама, а след това ще заспя с нея ....)
Въпроси:
-Нормално ли е екстремното повишаване на температурата ( от амалгамата)?
-Ако добавя р2нп, температурата ще се повиши повече от взаимодействието с амалгамата ? / или това не е свързано с топлината ? ( добавянето на p2np)
- Все още съм толкова притеснен, колкото и да се притеснявам за тези Hg изпарения. общо вдишах около 5 пъти максимум ( изпарения , или в стаята/градината lol, където изпаренията все още присъстваха),
може ли някой да ми даде някакви нумбрета или информация, за да ме успокои? ( знам, че е най-добре да не използвам Hg, но не е опция, тъй като похарчих толкова много пари за тази инсталация/метод ( трябваше да купя всичко)
Наздраве