Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

P2np Синтези Амониев ацетат Катализ

yuiopjkl

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
47
Такъв е моят опит с амониевия ацетат:
80ml бензалдехид
80ml нитроетан
60 г безводен амониев ацетат
70ml GAA

рефлуксира се на водна баня, температурата е близка до кипене (мисля, че 90°-95°) в продължение на 5-6 часа.

Колбата се разклаща периодично
ZekCSvy5UR

След 6 часа:
D4nSseXPFW

Оставете го да се охлади до стайна температура и го поставете във фризера.
Добивът е 78 г.

Забележка:
- Ако не кристализира, поставете пръчка в сместа.
-Ако имате готов P2np, сложете малко от него в сместа и той ще кристализира веднага.

-Използвайте сух амониев ацетат (моят амониев ацетат беше много мокър и го изсуших, колкото можах, с кърпички, мисля, че това е причината за ниския добив).
Благодаря на експертите за помощта
@G.Patton @HIGGS BOSSON
ZGRfK4uX6A

View previous replies…

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
72
В крайна сметка наистина се заех да опитам това, всъщност сега е под рефлукс - цветът със сигурност се получава!
Шибано мразя миризмите, които се получават при сглобяването на този рксн... Наистина не харесвам тази миризма на бадеми и череши, която този алдехид отделя, отвратителна е - също така е наистина тежка течност.

Имайте предвид, че поне е легален тук... не е ли ограничен в щатите? Спомням си, че гледах онзи епизод на предаването на Хамилтън за "положителния амфетамин", в който имаше чичо Фестър ли беше? Беше един от химиците, които са написали много книги на тази тема, и той синтезираше бензалдехид или поне се опитваше да го направи - не виждам защо би опитал това, ако можеш просто да си го купиш като тукһттр://....може и да греша... така или иначе, това е шибана смрад!

И да. Амониевият ацетат е малко труден за работа - честно казано, просто взех нож, наръгах 250-грамовата туба и след това извадих цели парчета от нея и ги напъхах във фунията на колбата.
Странно нещо, но всъщност наистина ми напомняше на лед... не на уличното име на метамфета, а на обикновен, студен лед от типа на снежните топки 🧊 странни неща, но се надявах, че всичко ще се разтопи заедно, когато се нагрее - бях прав Bug да, следващия път ще се опитам да го купя безводен - въпреки че случайно купих килограм и половина от това нещо по случайност!

Благодаря за ръководството - изглежда подобно на нитроалдола, който правех на 2,5-DMOBA, само че използвах луд катализатор и много повече нитроетан, отколкото нитрометан, но предполагам, че това е компромисът за това, че нямаше n-бутиламин, предполагам... Предпочитах да имам правилния катализатор - етилендиамин в случая с 2,5-DMOBA...

Надявам се, че ще се получи....нямам представа как ще го редуцирам, дори ако успея да кристализирам нещо и не се получи някакво гадно дразнещо масло...

между другото, сега влизам в rxn и не... тотално грешен цвятһттр://.... Ярко червено! Бах!

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
72
Ummmmm....странен цвят - силно се съмнявам в това 🤨
NHtQuKrhE9

Last edited:

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
307
Това е най-лошият начин за провеждане на реакцията на Хенри за получаване на P2NP от бензалдехид и нитроетан. Мизерни добиви и тъмна каша, която е трудна за обработване. Няма нито място, нито причина тази глупост дори да се счита за полезен кандидат за тази реакция.

Бъдете предупредени! Стойте настрана! Голяма загуба на прекурсори и време, единственото съединение, което този синтез произвежда в отлични добиви, е нещастие.

View previous replies…

yuiopjkl

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
47
Амониевият ацетат е най-добрият вариант, ако не можете да получите циклохексиламин.
Добивът не е лош и продуктът не е много мръсен. Трябва да се прекристализира само веднъж.
Последният път, когато направих синтеза, добивът беше 100 g от 90 ml нитроетан.
Все още не съм го рекристализирал
NeZIy1O8s7

View previous replies…

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
307
Не. етилен диаминът като ди-ацетат е най-добрият катализатор. Но циклохексиламинът, фенилетиламинът всъщност всеки обемист фениламин или диамин работи чудесно. изглежда, че става въпрос за това колко голяма е молекулата. Микровълновата фурна, не повече от 60°C, няколко пъти е перфектна, беше направена в 5 кг партиди по този начин с 95% или повече добив (на нитроетан). Шулгин не е имал най-добрия си ден, когато е записал пътя с натриев ацетат, но той никога не е имал намерение това да бъде за мащабно производство, а само за някакво частно удоволствие и затова е можел да си позволи този подход, който в повечето случаи води до черна каша, от която трябва мъчително да се извличат малки количества P2NP
Но, хей, това са вашите пари, а не моите, така че правете каквото си искате, все пак бяхте предупредени.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
307
Вземете какъвто и да е обемист амин, разтворете го в малко IPA и добавете GAA, докато ph стане киселинно. Това si вашият катализатор. Да, той няма да бъде разтворен в IPA, но това няма значение. 10 g амин на 100 ml бензалдехид е достатъчно, може да се използва по-малко и да се получат големи добиви, просто се нагрява два пъти повече в микрото до 60 °C максимум. Смесете нитрото и бензалдехида и добавете част от катализатора, разбъркайте, оставете да се охлади и повторете. Никога не съм имал добив под 90 %, а съм използвал цял набор от различни амини. Не трябва да търсите един-единствен амин, а трябва да търсите кои амини можете да получите лесно и след това да видите кой работи най-добре.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
72
Добре - имам триетиламин?

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
72
Това е много полезно - просто ще се опитам да получа циклохексиламин - като се има предвид колко голям успех имах току-що при провеждането на реакцията нитроалдол върху 2,5-дмоба - когато всъщност използвате правилния катализаторһттр://....

iv току-що извърших няколко реакции, използвайки 2,5-дмоба, GAA, етилендиамин и нитрометан - давайки добри добиви на хубави b-2,5-ДМОН...

Сега имам прилично количество от 3,4,5-TMOBA, така че след като го преработя, планирам да взема бутилка циклохексиламин от Sigma.
Знае ли някой дали той може да се използва и в комбинация с нитроетан за образуване на междинния продукт TMA? Или е подходящ само за получаване на междинния продукт b-нитростирен?

Съжалявам, че някак си завърших тази тема по-общо по отношение на Henry rxn, предполагам... но не - този първоначален доклад тук за 80ml бензалдехид;80ml нитроетан просто става червен - ярко червенһттр://.... Предполагам, че ще видя, но се съмнявам!