Jsem v podstatě ve stejné situaci jako OP, jen iv zkusil ketolýzu oof tryptophan to tryptamine pomocí cyklohexanonu.
Zkoušel jsem to třikrát podle literatury o rhodiu a ve dvou případech se tryptofan ani nerozpustil, vše se jen zbarvilo tmavě (rozpouštědlo) do hněda a sraženina (což byl, jak předpokládám, nepřeměněný tryptofan) byla žlutá.
Při druhém pokusu jsem si řekl, že na to kašlu, a přidal jsem mnohem víc cyklohexanonu a tryptofan se rozpustil.
Pak jsem to smíchal s DCM nebo methylenchloridem a teď si musím koupit jedlou sodu nebo hydrogenuhličitan sodný, abych to promyl.
Pak budu pozorovat, co se stane - možná to budu muset dát do mrazáku, aby se tryptamin vyboural - pokud tam skutečně nějaký je!
Co se týče žlutého slizu, udělal jsem totéž. Extrahuju to pomocí DCM a pak to promyju - odrazuje mě, že to nikdy nepřestalo být práškem na dně baňky. Uvolnilo to spoustu bublinek, ale to dělá i tak, když se to refluxuje.
Řekl bych, že jako úplný začátečník to je dost těžká reakce.
Také jsem zkoušel metodu přeměny máty peprné nebo máty klasnaté, ale bez úspěchu.
Tbh, teď právě přemýšlím o použití cyklohexanonu pro další reakci s jistou látkou extrahovanou a vyrobenou z pepře. Překvapilo mě, jak snadno to vypadá.
Kéž by někdo ty syntézy prostě napsal správně (pokud to není jen můj případ).
Musím si ještě trochu nastudovat TLC - mám na to křemíkové destičky a malé skleněné zkumavky.
Myslím, že YouTube je potřeba k přečištění extraktu z černého pepře, který mám, na piperin a pak na piperidin.
Odtud VÍM, že cyklohexanon může být velmi užitečný pro výrobu PCC.
Znovu opakuji, že se nesnažím rozšiřovat ani prodávat - ty časy jsou dávno pryč. Udělal jsem si úsek pro prodej a teď zůstávám sám sebou.
Říkám si, že i kdybych dokázal přeměnit gram tryptofanu na tryptamin - mně to za to stojí.
V podstatě jsem si dal rok na výrobu DMT, DET, DPT místo pouhé extrakce kořenové kůry, kdybych na to přišel, mohl bych si DMT vyrobit na celý život...